Nové iPady Pro mírně ztrácí u foťáků

Nové iPady Pro mírně ztrácí u foťáků
2018-11-01T09:49:18+02:00
• 1. 11. 2018

Od úterního představení se nyní dozvídáme zajímavé detaily ohledně nových iPadů, které Apple zapomněl zmínit při prezentaci. Je to vcelku logické, jelikož chlubit se odstranění nějaké funkce opravdu není příliš pozitivní. Nové iPady totiž postrádají optickou stabilizaci u fotoaparátu. Přitom předchozí iPady Pro ji mají.

Je to velká škoda, jelikož právě optická stabilizace (OIS) zajišťuje stabilní videa a kvalitnější noční snímky. Apple ji odebral pravděpodobně z důvodu ztenčení celého iPadu. Namísto 6,1 mm má nový iPad Pro tloušťku pouze 5,9 mm. Ke změně došlo také u optiky foťáky, která je nyní složena pouze z pěti prvků a nikoliv ze šesti jako u předchůdce.

Samotný fotoaparát je pravděpodobně jinak nezměněný a asi se jedná o senzor z iPhonu 7. Změny se ale udály na straně zpracování obrazu, jelikož nový iPad umí Smart HDR jako nové iPhony Xs. Uvidíme, jak bude fotit v praxi oproti iPadu Pro 10,5 palce, pokrok asi nebude příliš znatelný.

Je to škoda, že tablet s cenovkou od 23 tisíc do 56 tisíc postrádá optickou stabilizaci. Na druhou stranu asi moc lidí tabletem nefotí. Dozvídáme se pak také kapacitu operační paměti. Vcelku netradičně má údajně nejdražší verze s 1 TB úložištěm celkem 6 GB RAM. Ostatní menší verze mají 4 GB operační paměti.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat