Dotekomanie.cz

iOS 12.1 otevřelo dveře hackerům, takto jednoduše lze obejít bezpečnostní prvky

Společnost Apple tento týden zveřejnila zbrusu novou aktualizaci operačního systému iOS. Přesněji se jedná o verzi iOS 12.1, která přinesla mnoho očekávaných funkcí. Kromě příchodu skupinových FaceTime hovorů jsme se dočkali také „vylepšené“ bezpečnosti. A právě té se nyní budeme věnovat.

Apple vydal iOS 12.1, podívejte se na veškeré novinky

Apple se chlubil, že jeho nová verze je opět o něco bezpečnější. Bohužel pro něj je opak pravdou. Na internetu se nyní totiž objevilo video, ve kterém je popsáno, jak jednoduše lze obejít bezpečnostní opatření systému iOS 12.1 a dostat se přímo ke kontaktům. 

iOS 12.1 otevírá dveře hackerům

Společnost Apple se usilovně snaží veškeré bezpečnostní díry zalepit, ovšem neefektivně. S podobnými chybami má problémy již od roku 2013, tedy od verze iOS 6.1. Fakticky již pět let hackeři vždy najdou způsob, jak se ke kontaktům a dalším informacím jednoduchými způsoby dostat, a to je velký problém. 

Chyby uzamčené obrazovky tu s námi již nějaký ten pátek jsou a Apple je doposud nedokázal řádně opravit. Od technologického giganta, který se pyšní nejen odladěností systému, ale hlavně také bezpečností, je to dost málo. Osobně doufám, že se Apple vzpamatuje a podobné chyby opraví. 

Nejedná se samozřejmě o kdo ví jak obrovské bezpečnostní díry, problém ale je, že se v systému nachází. A pokud jsou takto jednoduše nalezeny, mohlo by to mít v budoucnu pro některé majitele fatální následky.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version