V aplikaci Messenger nově odstraníte odeslanou zprávu, ale máte na to jen 10 minut aktualizováno

V aplikaci Messenger nově odstraníte odeslanou zprávu, ale máte na to jen 10 minut [aktualizováno]
2019-02-05T16:35:38+02:00
• 5. 2. 2019
6

Aktualizováno 5. 2.

Facebook dnes vydal prohlášení, že s nejnovější aktualizací aplikace Messenger můžete odstranit odeslanou zprávu do deseti minut od odeslání. V tomto případě dojde k odstranění na obou stranách. Stále ale bude k dispozici možnost odebrání jen na své straně. Bohužel se novinka zatím neobjevila u naší verze aplikaci. Zkuste tedy odeslat zprávu, podržet na ni prst a následně byste měli mít možnost vybrat jednu z akcí na odstranění.

Aktualizováno 15. 11.

Před týdnem jsme vás informovali, že budete moci odstranit zprávu z komunikace v rámci aplikace Messenger od Facebooku. Nyní dochází k šíření novinky. V podstatě budete mít 10 minut na to, abyste odstranili odeslanou zprávu. Druhá strana po nějaký čas uvidí značku, která bude uvádět, že došlo k odstranění nějaké zprávy. Jedná se rozhodně o pokrok, jelikož doteď jste mohli maximálně odstranit jen svou kopii, přičemž druhá strana měla viditelnou tu svou.

Bohužel se nejedná o globální nasazení možnosti odstranění. V tuto chvíli je novinka dostupná jen v Bolívii, Kolumbii, Litvě a v Polsku, ale v dohledné době se dočkají ostatní země. Facebook také nastínil, že podobných funkcí bude přibývat. Například se máme dočkat expirace zprávy nebo konverzace i v běžném nechráněném režimu.

Facebook Messenger bere zpátečku s novým vzhledem? [aktualizováno]

Původní článek 7. 11.

Komunikační služba Messenger od Facebooku patří mezi ty nejrozšířenější na světě a rozhodně nabízí zajímavé možnosti. V současnosti se čeká na kompletní nasazení nového vzhledu, ale již brzy se dočkáme poměrně užitečné funkce. Budeme moci smazat odeslanou zprávu v rámci konverzace.

Smažete zprávu z Facebook Messengeru, ale…

V tuto chvíli vám tato služba nabízí možnost smazání zprávy z konverzace, ale jedná se vlastně jen o odstranění textu, fotky nebo videa z vaší strany. Druhá strana má stále k dispozici svou kopii, takže výsledek je viditelný jen na vaší straně. Ostatně Facebook popisuje tuto funkci na oficiálních stránkách.

Můžete odstranit zprávy, konverzace a fotky z doručených zpráv. Nezapomeňte, že tím je neodstraníte z doručených zpráv svých přátel. Z doručené pošty přítele nelze odeslané nebo přijaté zprávy odstranit.

Na stránce aplikace Messenger v AppStoru společnosti Apple se ale uvádí, že se již brzy dočkáme možnosti odstranění zprávy na obou stranách. Pokud se tedy rozhodnete odstranit něco ze společné konverzace, tak k promazání dojde na obou stranách. Zde ale Facebook zakomponuje menší pojistku.

Smazání můžete učinit nejpozději do deseti minut po odeslání. Starší zprávy nebude možné odstranit tak, aby k nim neměla druhá strana přístup. V takovém případě bude platit výše uvedený stav. Zatím tedy víme, že se novinka chystá pro verzi s iOS, ale jestli se jí brzy dočkáme ve verzi pro Android, to zatím nevíme. Je i otázkou, jestli tato funkce bude dostupná ve webové verzi této komunikační služby.

Zdroje: fonearena.com, engadget.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Honza Rössler

5. 2. 2019, 21:30

Nic nového se neobjevilo.

David D'Branx

15. 11. 2018, 9:40

Zajímavé, že nikdo nepíše o tom, jak v úterý na jedno odpoledne spustili nový design a pak udělali přes noc rollback zpátky na ten starý přeplácaný design…

Přemysl Vaculík

VIP 15. 11. 2018, 9:47

Ale psali jsme o tom a dokonce je na to odkaz v článku.

David D'Branx

15. 11. 2018, 9:49

Moje chyba, přehlédl jsem. díky za upozornění!

Vojtěch Jirák

7. 11. 2018, 16:25

Tak ať je to jako v aplikaci Whats App, kde jde zvolit smažání u sebe i volba smazání u všech.

Hakus von Tyros

7. 11. 2018, 15:25

Ano. K tomu se ale současně hodí výraz …… . Profláklé a důvěry nehodné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat