Dotekomanie.cz

Apple upravil ceník oprav a přidal nové modely

Společnost Apple v souvislosti s představením nových iPhonů upravuje ceník servisních zásahů u oficiálních distributorů. Ačkoliv nepředvídatelné opravy jsou velkým strašákem pro majitele těch nejlepších zařízení, tak u jablečných uživatelů to platí hned dvojnásob. Kalifornský výrobce kromě úpravy cen u starších modelů také přidal nejnovější přírůstky, které opět posouvají horní hranici o něco výše oproti předchůdcům.

Řešením je AppleCare+

Pokud máte v plánu nákup nejlepšího iPhonu současnosti, tak byste neměli přehlédnout ceny, jaké vám Apple naúčtuje v případě opravy mimo záruku. Oprava samotného displeje u verze Xs Max vychází na rekordních 329 dolarů (+ 6,95 dolarů doprava). Za ostatní části dokonce zaplatíte neuvěřitelných 599 dolarů (tj. cca 13 124 Kč). Základní variantu bez přívlastku Max vám opraví o 50 dolarů levněji a ceny jsou tedy totožné se starším iPhonem X.

Rozšířená záruka v rámci programu AppleCare+ prodlužuje standardní záruku o dva roky, přičemž oprava displeje vás bude stát pouze přijatelných 29 dolarů (tj. cca 635 Kč) a ostatní části 99 dolarů bez jakéhokoliv rozdílu mezi modely. Ovšem musíme podotknout, že Apple za AppleCare+ v Evropě požaduje 229 euro (tj. cca 5 838 Kč). Nakonec zůstává záhadou, proč Apple do tabulky nezařadil iPhone Xr.

Zdroje: support.apple.com, phonearena.com

Exit mobile version