Sonim uvedl nový model XP8

Sonim uvedl nový model XP8
2018-04-13T10:00:53+02:00
• 13. 4. 2018

Po více než 3 letech přichází nástupce modelu XP7, o kterém jsme vás informovali koncem listopadu roku 2014. Společnost Sonim po delší odmlce uvádí na mobilní trh novinku s označením XP8. Telefon nebude nijak vybočovat ze zajetých kolejí, a můžeme tedy například počítat s velmi odolnou konstrukcí, robustními rozměry nebo přizpůsobením do těch nejdrsnějších pracovních podmínek.

Slušná výbava za odpovídající cenu

Vpředu zaujímá místo 5palcový IPS LCD displej s rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů a 8megapixelová kamerka určená spíše pro videohovory. Hardwarovou stránku zastupuje osmijádrový procesor Snapdragon 630 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 2,2 GHz po boku 4GB operační paměti RAM či 64GB interního úložiště rozšiřitelným přes paměťovou microSD kartu. Zařízení z profilu měří 18 mm a celková váha je 335 gramů.

Dva přední reproduktory dokáží v hlučném prostředí vyprodukovat zvuk až o síle 100 decibelů. Přítomná funkce push-to-talk se dočkala vlastního vyhrazeného tlačítko v boku. Zvýšenou odolnost potvrzuje vojenská certifikace MIL-STD-810G. Mezi zbývající prvky výbavy lze zařadit 12megapixelový senzor fotoaparátu s technologii OIS a PDAF, 4 900mAh baterii, operační systém Android v předposlední verzi 7.0 Nougat.

To vše získáte za 699,99 dolarů (tj. cca 14 460 Kč) a příjemným bonusem navíc je 3letá záruka přímo od firmy Sonim.

  

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat