Aplikace Záchranka má již 1 milión uživatelů, denně ji využije na 50 osob aktualizováno

Aplikace Záchranka má již 1 milión uživatelů, denně ji využije na 50 osob [aktualizováno]
2019-08-25T19:50:03+02:00
• 25. 8. 2019
3

Aktualizováno 25. srpna 2019

Po třech a půl letech získala aplikace Záchranka na milion uživatelů. Každý den aplikaci využije na padesát osob. Záchranáři přijali za uvedené období již více než 35 000 tísňových volání, ke kterému se nyní kromě polohy volajícího připojuje pro záchranáře i informace o zdravotním stavu či kontakty na osoby blízké. Též se v aplikaci zefektivnil celý záchranný proces, aplikace dokáže sama rozhodnout, zda je potřeba kontaktovat i horskou službu, případně Vodní záchrannou službu ČČK. Díky aplikaci vznikla také největší veřejná databáze defibrilátorů, tzv. AED, v ČR.

Aktualizováno 17. května 2019

Aplikace Záchranka se v letošním roce dočká dalších rozšíření, kromě nových funkcí se aplikace dostane i do Maďarska, kde vznikne samostatná aplikace.

„Naším cílem je rozšiřování této aplikace do dalších zemí. A jsme potěšení, že uvedení aplikace Záchranka v Maďarsku podpoří i tamní Nadace Vodafone. Českým uživatelům tak v případě nouze pomůže mimo jiné překonat jazykovou bariéru.“

Tým, který stojí za aplikací Záchranka, plánuje rozšíření aplikace pro české uživatele.

Přibudou ale i nové, v Česku dosud nevídané funkcionality. „Připravujeme aktualizaci polohy a přenos dat od volajícího i v průběhu hovoru. Bude tak možné sledovat, že například na horách zraněná osoba bloudí v kruhu. K tomuto nás inspiroval i případ z ledna letošního roku, kdy na Sněžce volali dva mladí muži o pomoc, protože je zastihla bílá tma a na dobře známé cestě se točili stále na jednom místě,“ říká Maleňák. Kromě toho vznikne v aplikaci i elektronická kniha vycházek, kam budou moct uživatelé zadat trasu své túry.“

Původní článek 13. dubna 2018

Většina lidí se někdy dostala do situace, kdy bylo potřeba zavolat záchranné složky. V takovém případě jde o vteřiny a každý pokus se počítá. Právě aplikace Záchranka je velmi dobrým řešením, jelikož vás po jednom kliknutí spojí se záchranými složkami. Následně aplikace zašle vaši GPS lokaci, takže se nemusíte strachovat, že si nevzpomenete na adresu nebo se nezorientujete.

Záchranka i v zahraničí

Do nedávna byla aplikace dostupná pouze na území České republiky. Nyní však vývojáři rozšířili působení této aplikace na území Rakouska. Již při testování této verze aplikace došlo k incidentu v rakouských Alpách, kdy český turista potřeboval pomoc a zavolal si ji skrze Záchranku. Aplikace již v testovacím režimu byla schopna zavolat záchranné složky Rakouska, jen poslala GPS lokalizaci do České republiky, která byla následně zaslána rakouskému záchranného sboru.

Aktualizace byla načasovaná právě na nastávající letní období, jelikož úrazů v létě přibývá. Díky aplikaci bude nyní jednoduché spojení s rakouským integrovaným sborem a GPS lokalizace je zaslána již příslušnému sboru. Spolu s GPS lokalizací dojde k poslání i základních informací o volajícím, což zjednoduší komunikaci.

Rakouští občané disponují dceřinou aplikací Rettung, která nyní také působí na území České republiky. Nyní můžeme doufat, že se do tohoto programu připojí další země, jelikož by se mohlo brzy jednat o nástroj pro jednoduché zavolání záchranných složek na území celé Evropy.

logo-app Záchranka Medical Information Technologies, s.r.o. Zdarma ANDROID logo-app Záchranka Developer Zdarma iOS

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Hakus von Tyros

27. 8. 2019, 19:49

Tato aplikace nemá opravdu chybu.
Ano, vždy je co dolaďovat.
Ale…… .
Ve svém základě?
Prostě super !!!

René Fírek

13. 4. 2018, 21:52

Skvělé.

Marek Mieč

13. 4. 2018, 15:57

Super aplikace. Doufám, že ji nikdy nebudu potřebovat. Vývoj takovýchto aplikací by měly podporovat dotace EU i její rozšíření v členských státech.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat