Dotekomanie.cz

Apple investuje 820 milionů dolarů do společnosti LG Innotek

Společnost Apple plánuje velmi důležitou investici týkající se LG Innotek, díky čemuž dojde k zajištění objemné dodávky snímacích 3D modulů, a to pro modely nové generace iPhonu a iPadu. Těchto nových modelů bychom se měli dočkat v letošním roce, což mimo jiné uvedl také zahraniční webový zpravodaj The Investor.

Podle zveřejněných informací se cupertinská společnost rozhodla investovat nemalou částku v podobě 820,9 mil. amerických dolarů. S touto sumou LG Innotek naloží následovně – peníze použije na vybudování dalších 3D snímačů a kamerových modulů pro mobilní zařízení, kterých se pravděpodobně dočkáme v letošním roce.

3D senzorové moduly sestavené firmou LG Innotek, včetně reflektoru a bodového projektoru, jsou klíčovým prvkem nového kamerového systému TrueDepth pro iPhone X, díky kterému může uživatel využívat funkce jako je Face ID či Animoji.

Apple aneb poučení z vlastních chyb

Tato investice dává opravdu smysl, jelikož Apple plánuje představit nový iPhone X, respektive jeho větší variantu v podobě iPhone X Plus. Navíc bychom se s největší pravděpodobností měli dočkat dalšího iPhonu s technologií Face ID, a to na konci roku. Tuto informaci mimo jiné potvrdil také analytik společnosti KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Letos dorazí iPhone SE druhé generace

V tomto roce můžeme navíc očekávat příchod vůbec prvního iPadu Pro, který bude novou technologií Face ID vybaven. S touto zprávou naopak přišel analytik Mark Gurman ze serveru Bloomberg News.

Díky této investici se Apple vyhne dočasným problémům v oblasti dodavatelského řetězce. Problém s dodáním měla firma již koncem loňského roku, čímž se nakonec dostupnost nového iPhonu X musela omezit.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version