Lenovo přichystá Android 8 až v polovině roku 2018, pro Moto G4 aktualizace nebude

Lenovo přichystá Android 8 až v polovině roku 2018, pro Moto G4 aktualizace nebude
2017-10-19T10:30:09+02:00
• 19. 10. 2017
7

Lenovo a její divize Motorola mají menší problém s aktualizací svých telefonů. Lenovo upustilo od aktualizace většiny svých mobilních telefonů a u Motoroly zase vycouvali z příslibu aktualizace modelové řady Moto G4.

Sliby chyby

Motorola, patřící pod Lenovo, avizovala aktualizaci operačního systému Android 7 pro své telefony řady Moto G4, které jsou pouhý rok staré. Oficiální komunikační kanály společnosti Motorola rozšířily informaci o tom, že celá zmíněná řada bude aktualizována na nejnovější systém. Informace se neobjevila jen prostřednictvím jejich sítí, ale i na propagačních materiálech. Informace o aktualizaci na Android O byla následně mazána. Jeden příklad za všechny: vlevo je původní plakát, napravo upravený, povšimněte si úplně posledního řádku. Jediným aktualizovaným telefonem bude z této řady akorát Moto G4 Plus.

Skoro roční čekání na aktualizaci

Lenovo na konci léta představilo tři nové telefony v řadě K. Lenovo K8, K8 Plus a K8 Note. Jde o telefony střední třídy s průměrným výkonem, avšak s mírně vyšší cenovkou. Za nové telefony řady K zaplatíte kolem sedmi tisíc korun českých. Úsměvnější však je, že ačkoli byly telefony představeny ve stejném měsíci jako nový systém Android 8, tak na aktualizaci na tuto nejnovější verzi si budou muset počkat. Novým majitelům těchto telefonů přijde aktualizace až v létě příštího roku.

První obdrží Android Oreo model K8, a to v červnu 2018. Zbylé dva modely K8 Note a K8 Plus o měsíc později, tedy v červenci. Tuto informaci uvedlo Lenovo na svých stránkách. Každopádně zde se nemusíme obávat, že by společnost tuto informaci dementovalo, nebo že by zcela stáhli plánovanou aktualizaci. Pokud by tak učinili, neměli by tak již žádný plánovaný telefon na aktualizaci.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, lenovomobilesupport.lenovo.com, goandroid.co.in

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Klasika co jiného se taky od Lenovo dalo čekat. Jo to když měl Motorolu ještě google tak ty telefony neměli konkurenci. Pod Lenovo jde Motorola do kytek.Škoda pořád ještě používám Moto G3 a G4.

A co Lenovo A 7010?Dostane Android O?Posledni aktualizace byla na Android 6.

Karel Čapka

VIP 19. 10. 2017, 22:03

Nedostane.

Ján Valkovič

19. 10. 2017, 22:42

Pre ilustraciu, Lenovo v roku 2016 predstavilo 26 modelov, v tomto roku 3 (zdroj gsmarena) a aj tie len(hlavne?) pre indicky trh (pokial sa nemylim)
Cize sa potvrdila informacia z konca minuleho roka, ze prioritou Lenova sa stane znacka Motorola. Vyzera to tak, ze Lenovo zakaznikov, ktori si kupili ich telefon pod znackou Lenovo hodilo cez palubu a sustredi sa na Motorolu.

Ján Valkovič

19. 10. 2017, 15:07

Cize Oreo nedostane ani Moto Z2 alebo Moto G5? Na webe podpory Lenovo uvedenom ako zdroj tiez uplne chybaju ;-)
Myslim, ze sa tu miesaju hrusky s jablkami a nedivil by som sa, keby som clanok napisany v rekordne kratkom case ;-)

Karel Čapka

VIP 19. 10. 2017, 17:35

O Moto Z2 a G5 se dočtete zde: https://dotekomanie.cz/2017/10/telefony-ktere-dostanou-android-8-oreo-najdete-svuj/

hrušky a jablka se nemíchají, Lenovo a Motorola jsou stejná firma.

Ján Valkovič

19. 10. 2017, 18:13

Ja viem, ze je to ledna firma, ale v tomto pripade na tom nezalezi, pretoze Motorola ma vlastnu stranku [1], stranka, ktoru ste uviedli ako zdroj sa tyka iba telefonov Lenovo (predpokldam podla absencie modelovej rady Moto).
Cize pisete o Moto G4, ako zdroj uvadzate stranku podpory Lenovo. Clanok z AP je spravne, Moto G4 nedostane aktualizaciu, ale v clanku na, ktory ste odkazovali ste aktualizovali informaciu o Moto G4 Plus. Cize hrusky a jablka.

[1] https://blog.motorola.com/2017/09/14/say-hello-android-oreo/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat