Dotekomanie.cz

Samsung představil odolný top model – Galaxy S8 Active

Již nějakou dobu se spekuluje o odolné verzi hlavního top modelu od Samsungu. Dnes jsme se dočkali samotného představení, které se událo v USA. Novinka se jmenuje Samsung Galaxy S8 Active a navazuje na tradici dříve odolných verzí.

Kromě certifikace IP68 (odolnost vůči vodě a prachu) nabízí S8 Active také vojenský standard MIL-STD-810G. Díky tomu by měl smartphone odolat tvrdšímu zacházení. Samozřejmě musel Samsung v některých oblastech ustoupit, což je nejviditelnější právě u displeje. Ten již není zakřivený, ale i tak se snaží pokrýt maximální plochu přední strany. Dalo by se říci, že v tomto aspektu připomíná LG G6.

Ostatní specifikace jsou převážně převzaty z Galaxy S8(+), kromě baterie. Zde došlo k navýšení a uživatel tak získává rovnou 4000 mAh.

Specifikace Samsung Galaxy S8 Active

Samsung Galaxy S8 Active půjde do prodeje již tento týden, ale jen u amerického operátora AT&T v rámci smlouvy na dva roky. Později by měla být novinka běžně dostupná, ale nevíme, jestli se vůbec dostane do Evropy. Samsung neuvedl cenu bez smlouvy u operátora, ale dle odhaduje se, že bude ve výši 850 dolarů, což je přibližně 18 800 Kč bez daně. Pokud se dostane k nám, cena by mohla být těsně pod hranicí 25 000 Kč.

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version