Dotekomanie.cz

Oukitel U22 – levný smartphone se 4 foťáky

O Oukitelu U22 jsme vám již psali v květnu tohoto roku. Zmiňovali jsme, že bude disponovat dvěma kamerami a celkově spíše podprůměrnými specifikacemi. Nyní se U22 dostává do prodeje a prodejce nenaplnil předchozí obavy o vyšší ceně a výslednou cenovku snížil na 1600 Kč. Oukitel U22 se tak stal prvním telefonem na světě s plnohodnotnými čtyřmi kamerami. A tím pádem rovnou drží i prvenství za nejlevnější duální kamerový systém na mobilním telefonu.

Oukitel U22 se stal prvním telefonem na světě, který disponuje duální zadní i duální přední kamerou. Zadní kamera bude mít 8 MPx interpolovaných na 13 MPx doplněná 2MPX senzorem. Přední kamera bude mít 5 MPx interpolovaných na 8 MPx, taktéž doplněná 2MPx senzorem. Bohužel není známo, kterým typem senzoru je telefon osazen, takže není známá světelnost. Smartphone bude mít Android 7.0, což je poměrně škoda, když už je možnost mít 7.1 a prakticky i 7.2.

Dále bude mít pět a půl palcový displej s 2,5D zakřivením. Poháněn bude čtyřjádrovým procesorem MT6580A s taktem pouhých 1,3 GHz. Grafickým čipem je nepříliš výkonný ARM Mali-400 MP1. Operační paměť má 2 GB. Interní úložiště je pouhých 16 GB, z čehož po uživatel bývá většinou využitelných kolem 10 GB. Baterie má mít kapacitu 2700 mAh, avšak nemá rychlonabíjení. Velikým nedostatkem je i absence 4G konektivity.

Velikou nevýhodou mobilního telefonu Oukitel U22 je jeho nízký výkon. V benchmarkovém testu Antutu v6 podle dostupných výsledků má dosáhnout necelých 20 tisíc bodů. Při tomto výsledku bude svižnost systému prakticky nereálná a sekání telefonu bude pravděpodobně patrné již od začátku používání telefonu. Velikým plusem je však jeho cena. Oukitel U22 lze zakoupit již od 1600 Kč, kupující však musí počítat s placením cleních poplatků.

Exit mobile version