HiSilicon spustí výrobu Kirinu 970 v září

HiSilicon spustí výrobu Kirinu 970 v září
2017-07-30T13:30:25+02:00
• 30. 7. 2017
1

Firma HiSilicon jakožto dceřiná společnost Huaweie se dohodla na přesném datu zahájení nového procesoru Kirin 970, který poprvé nasadí do hojně očekávaného modelu Mate 10. Čipová sada bude pro čínského výrobce velkým želízkem v ohni, protože silná konkurence v čele s Qualcommem nenechá dlouho nikoho dominovat. Telefon se po uvedení stane jedním z nejsilnějších zástupců v aktuální nabídce.

Za hromadnou výrobou bude stát společnost TSMC, která výrobní linky spustí začátkem měsíce září, aby následně nic nebránilo k oficiálnímu představení v říjnu. Procesor postaví na 10nm technologii a jádrech Cortex-A73. Grafický čip Mali-G71 podá zřejmě velmi dobrý výkon díky 12 jádrům pod kapotou. Za jeho hlavní konkurenty můžeme označit Exynos 8895 od Samsungu nebo Qualcomm Snapdragon 835.

Procesor u Mate 10 nebude rozhodně jediným lákadlem, neboť hned za něj se do řady staví kvalitní LCD displej “Full Active” zřejmě od Japan Display s poměrem 18:9 a s rozlišením 2 160 x 1 080 pixelů. Úhlopříčka displeje má atakovat hranici 6 palců. Příští týdny asi přinesou další úniky, které určitě odhalí další prvky základní výbavy či jeho přesnější designové zpracování.

Zdroj: playfuldroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Marek Veselý

31. 7. 2017, 21:15

TSMC postavilo linku pro Apple a teď ji budou ždímat?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat