Dotekomanie.cz

S klony Samsungu S8 se rozhtrnul pytel, na trh přichází Leagoo KIICAA S8

Společnost Leagoo, založená před třemi lety, se specializuje na výrobu telefonů za co nejmenší možnou cenu. Nyní však zamířila do vyšší cenové kategorie a svým zákazníkům nabídne klon telefonu Samsung Galaxy S8. Firmě ani nevadilo vzít si i alfanumerické označení S8 od jihokorejského konkurenta. Není však jediná, kdo takto „náhodou“ má stejné označení mobilního telefonu. Vloni například firma Elephone udělala to samé a nazvala svůj telefon S7, aby okopírovala název opět od Samsungu, tentokrát od modelu Galaxy S7.

Chystaný telefon se prakticky od Galaxy S8 nijak moc neliší. V tomto měsíci se objevilo na trhu hned několik nových zařízení, které se snažily okopírovat S8, avšak spíše svým designem připomínají pionýra v oblasti displeje skoro přes celou přední část, a to Xiaomi Mi Mix. Takovým modelem je například MAZE Aplha, který se svojí reklamou snaží hrát na Samsung Galaxy S8, ale samotným designem je spíše zmíněným Xiaomi.

Novinka od Leagoo s názvem KIICAA S8 nabídne 5,72″ se zakulacenými rohy a s rozlišením 1440 x 720 pixelů. Rozlišení obrazovky bude v poměru 18:9. Taktéž by měla přijít i verze s přídomkem Premium, která nabídne 5,9″ displej. Ještě by měla přibýt třetí verzi s dodatkovým názvem Lite – rozměry displeje u tohoto modelu však nejsou specifikovány. Na přední straně nejsou žádná hardwarová tlačítka, telefon používá softwarová tlačítka na displeji. Z druhé strany je telefon osazen čtečkou otisků prstů.

KIICAA S8 má mít duální fotoaparát, což je, jak se zdá, v letošním roce téměř povinnost. Telefon by se měl stát prvním na světě, který bude mít nový čip od MediaTeku s označením MT6763. Jde o osmijádrový procesor střední třídy vyráběný pomocí 16nm technologie. Měl by být taktován na 2 GHz a též bude osazen grafikou Mali G71 MP2 a jádry Cortex-A53. Více není o čipu zatím známo a ani výrobce ho neuvádí na svých stránkách, takže se nedozvíme nic o fotoaparátech, o konektivitě atd.

Operační paměť se bude odvíjet podle zakoupené varianty. Zákazník si bude moci vybrat z verze se 4 GB RAM a 64GB úložištěm anebo 6 GB RAM a 126GB úložištěm. Operační systém bude s největší pravděpodobností některá z verzí Androidu 7.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version