BlackBerry zveřejnilo BBM SDK pro vývojáře

BlackBerry zveřejnilo BBM SDK pro vývojáře
2017-06-24T18:28:39+02:00
• 25. 6. 2017

Pamatujete si na jednu z nejpopulárnějších komunikačních služeb BlackBerry Messenger, neboli BBM? Kanadská společnost na svém komunikátoru neustále pracuje a snaží se ho poměrně často aktualizovat, ovšem i tak před konkurencí znatelně zaostává.

BlackBerry se podle všeho soustředí na zcela odlišnou skupinu lidí, než například Facebook. Hlavním cílem BBM jsou podniky. Kanadská společnost mimo jiné před několika dny zveřejnila takzvané SDK, jenž je k dispozici všem vývojářům, kteří jej chtějí implementovat do svých aplikací pro Android nebo iOS.

BBM Enterprise SDK vývojářům nabízí nejen bezpečné volání, ale také skvělý chat obohacený možností zasílání videí, a to přímo do podnikových aplikací. Celý proces implementace je nyní mnohem jednodušší. Od omezeného vydání SDK, tedy od začátku tohoto roku, společnost BlackBerry uvedla, že více než 60 partnerů zapojilo BBM Enterprise SDK do vývoje vlastních aplikací.

BBM Enterprise navíc nabízí vynikající uživatelské prostředí. Uživatelé mají přístup k bohatému výběru funkcí, včetně úpravy zpráv, volání, čtení a přijímaní oznámení, hlasových poznámek, skupinových hovorů a sdílení souborů.

SDK je mimo jiné postaveno na takzvaném síťovém operačním centru BlackBerry (NOC), které by mělo vývojářům poskytnout větší škálovatelnost a spolehlivost. Je tedy zřejmé, že firma na svých službách neustále pracuje a snaží se je zdokonalovat. Vybízí se však otázka, zdali obstojí v konkurenci s Facebook Messengerem.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat