Dotekomanie.cz

Pouze 42 smartphonů má aktuální bezpečnostní aktualizaci

Google zavedl bezpečnostní aktualizace pro Android zejména z toho důvodu, aby se mohly dostat rychleji k zákazníkům do zařízení. Většinou se jedná o malé balíčky obsahující vylepšení kódu z pohledu bezpečnosti. Neobsahují funkce navíc nebo nějaké další možnosti. Při spuštění tohoto programu jsme si mohli myslet, že výrobci urychlí aktualizace, ale asi to byla naivní představa.

V týdnu došlo k uveřejnění zprávy v rámci Android Security Rewards, kam může kdokoliv přispívat a hlásit chyby. Google si cení tuto pomoc a vyplácí odměny. Například jednotlivcům vyplatil průměrně 2 150 dolarů a výzkumníkům přibližně 10 209 dolarů. Největší odměna mířila do týmu C0RE, kteří dostali přes 300 000 dolarů. Za uplynulý rok Google celkem vyplatil 1,1 miliónu dolarů.

Ve zprávě se také uvádí, které smartphony mají bezpečnostní aktualizaci z posledních dvou měsíců. Při celkovém počtu představených modelů za poslední dva roky se jedná o poměrně málo modelů. Sami posuďte.

Informace jsou platné k datu 29. května 2017 a rozhodně zde chybí někteří výrobci – HTC, OnePlus, Lenovo a další. Nadějí může být nový projekt Googlu, ale ten se objeví v nových smartphonech až s vydáním Android O.

Zdroj: zdnet.com

Exit mobile version