Opera nově s integrací aplikací pro zasílání zpráv

Opera nově s integrací aplikací pro zasílání zpráv
2017-05-11T06:59:48+02:00
• 11. 5. 2017

Díky skvělým doplňkům a rozšířením jsou dnešní moderní webové prohlížeče schopny až neuvěřitelných kousků, už dávno to není jen o přístupu na webové stránky. Nicméně, pokud nevíte, co zrovna hledáte, nemusíte na užitečné nástroje vůbec narazit.

Místo toho, aby se Opera spoléhala především na rozšíření svého tržního podílu, vsadila na zcela jinou cestu. Norská společnost a její vývojáři se nyní soustředí na začlenění nových funkcí do svého stejnojmenného softwaru. Před několika měsíci jej vybavila režimem nízké spotřeby a VPN. Hlavní novinkou Opery je aktuálně integrace aplikací pro zasílání zpráv, a to včetně služby WhatsApp, Messengeru a Telegramu, jež budou k dispozici v bočním panelu.

Funkce jsou obsaženy v zcela nové verzi Opery s kódovým označením „Reborn“. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že se vývojáři inspirovali hlavně u experimentálního prohlížeče společnosti Neon, který debutoval v lednu. Namísto použití webových nebo stolních verzí oblíbených aplikací pro zasílání zpráv, Reborn je velmi efektivně a úhledně uspořádá na boční straně prohlížeče.

Novinka funguje hned dvěma způsoby. Zaprvé, uživatelé mají možnost připnout ikony na postranní liště. Když ucítí potřebu komunikovat se svými přáteli, jednoduše kliknou na příslušnou ikonu. Druhou možností je pak „přitlačení“ okna chatu tak, aby sedělo vedle aktuální otevřené karty. Jakmile chcete sdílet fotografii, kterou jste našli na internetu, jednoduše ji přetáhnete na ikonu aplikace a prohlížeč se o vše postará.

Reborn mimo jiné nabízí také zcela nový vzhled, který disponuje lehčími kartami a zdokonalenými ikonami. Můžete také přepínat mezi světlými a tmavými motivy, a to v závislosti na vaší aktuální náladě. A to není vše, podle oficiálního prohlášení společnosti Opera bychom se dalších funkcí mohli dočkat v blízké budoucnosti.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat