Dotekomanie.cz

Ministerstvo financí si vyjednalo neomezený tarif s 10 GB za 109 Kč

Nedávno jste si u nás mohli přečíst několik článků o mobilních službách pro státní správu. Ceny jsou neporovnatelné s těmi, co musí platit běžní lidé. Ačkoliv se několik politiků rozhodlo změnit český trh, tak zatím se spíše jedná o aktivitu, u které si nikdo není jistý tím, co přinese.

Ministerstvo financí si mezi tím vyjednalo nový tarif s mobilním operátorem T-Mobile. V roce 2013 mělo ministerstvo k dispozici neomezený tarif s 10 GB FUP za 1208 Kč. Letos se podařilo ministerstvu vyjednat novou smlouvu, která obsahuje neomezený tarif s 10 GB FUP za cenu 109 Kč měsíčně. Běžný neomezený tarif přijde na 54 Kč měsíčně a datový tarif s 3 GB dat na 32 Kč.

„V době mého nástupu do funkce ministra financí bylo v resortu uzavřeno mnoho nevýhodných smluv, u kterých operátoři dlouhodobě blokovali přesoutěžení. Proto jsem se osobně zasadil o to, aby se mobilní služby nakoupily pro celý resort společně, protože právě u mobilních tarifů přináší sjednocení podmínek výrazné úspory v nakládání s penězi daňových poplatníků,“ přibližuje ministr financí Andrej Babiš.

Společnost T-Mobile, která vyšla vítězně z výběrového řízení, nabídla čtyřletý kontrakt na provoz služebních telefonů celého resortu za cenu 22 628 328,80 Kč bez DPH. 

Jedná se o veřejné peníze, tudíž se daná úspora dá brát pozitivně. Bohužel v současné době, kdy se politici snaží vylepšit trh ve prospěch běžných lidí, nevypadá něco podobného příliš pozitivně. Zejména pak, když se ministr chlubí, že se podařilo získat tarify za polské ceny.

Na sociální sítích Facebook a  Twitter již ministr sklízí kritiku a lidi se dožadují podobných podmínek pro běžné zákazníky.

Zdroj: mfcr.cz

Exit mobile version