Dotekomanie.cz

Vernee začne využívat pro své telefony desktopový systém OXI

Výrobce telefonů Vernee představil na barcelonském veletrhu několik nových telefonů a nyní vyšla zpráva, že by tyto telefony mohly využívat desktopový systém OXI. Pro uživatele to znamená poměrně hodně. Nyní, když Samsung představil Galaxy S8 a Galaxy S8+, může být uživatelům jasnější, o co se asijské firmy snaží. Jde o projekt podobný tomu od Microsoftu s názvem Continuum. Stačí telefon propojit s monitorem a klávesnicí a na běžné pracovní záležitosti vám zcela zastoupí váš běžný počítač.

Z telefonu počítač

Vernee spolu s francouzským start-upem Auxens vyvinula software, který z mobilního telefonu po připojení kabelu k počítači udělá běžné desktopové prostředí. Prozatím se nejedná o každý nový telefon o Vernee, ale jen o pár speciálně upravených kousků. K počítači s HDMI konektorem uživatel připojí speciální redukci HDMI k USB-C a poté se na počítači spustí upravený systém OXI, který je založen na Androidu 7.

Jde o přidanou api k frameworku Android systému. Vernee tak o měsíc předběhlo jihokorejského konkurenta Samsung. Samsung má však tu výhodu, že novinka s názvem DeX je již v každém novém mobilu Galaxy S8 a S8+ a navíc není potřeba žádná složitá redukce, ale jen dockovací stanice. Navíc u Samsungu jde o propracovanější systém.

Prvním modelem, který bude mít OXI systém, bude Apollo X, který se teprve dostává do prodeje. Následovat by měl i top model Apollo 2, který má ale zpoždění s vypuštěním na trh, jelikož MediaTek začne výrobcům dodávat nové procesory Helio X30 nejdříve v dubnu tohoto roku.

Pokud znáte, jak vypadá prostředí OS Remix, tak nová OXI nadstavba vypadá podobně. A novinka od Samsungu DeX vypadá ještě podobněji.

Podívejte se i na video, jak pracuje nový DeX na Samsungu Galaxy S8.

Zdroj: mysmartprice.com

Exit mobile version