Apple zřejmě smaže 200 000 aplikací z iTunes

Apple zřejmě smaže 200 000 aplikací z iTunes
2017-03-19T10:15:33+02:00
• 19. 3. 2017

Apple připravuje operační systém iOS 11 pro iPhony a přechod na nový systém přinese jednu důležitou změnu. S největší pravděpodobností zmizí z iTunes na 187 200 aplikací. Nebudou již totiž kompatibilní s novou verzí.

Aktualizace by měla dorazit na telefony a tablety v září letošního roku a ta by měla přestat podporovat 32bitovou verzi. Podle průzkumu Senzor Tower by tato skutečnost měla ovlivnit na 187 000 aplikací. S novou aktualizací systému na iOS 10.3 se u některých aplikací objevila hláška, že aplikace nebude v budoucnu použitelná a záleží na vývojáři, zda ji upraví.

64bitový procesor byl poprvé představen u iPhone 5s, který byl představen v roce 2013. Apple však začal po vývojářích vyžadovat spustitelnost aplikací na 64bitové verzi až v roce 2015. Pravděpodobně tak bude ovlivněno více aplikací než výše zmíněných. Pro koncového uživatele by však neměl nastat žádný problém, jelikož používání starých aplikací není vhodné, a pokud je vývojář sám neaktualizuje, bude to jen k jeho prospěchu, protože uvidí, že tato aplikace mu nepřináší pravidelné aktualizace.

Celkem je ovlivněno jen osm procent všech aplikací čili zbylých devadesát dva procent zůstane bez jakékoli změny. Více informací se můžeme dozvědět již v červnu na WWDC čili na Mezinárodní vývojářské konferenci, kde se setkávají vývojáři Apple.

 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat