Unikl nový render Huawei P10 aktualizováno

Unikl nový render Huawei P10 [aktualizováno]
2017-02-23T02:55:51+02:00
• 23. 2. 2017
1

Aktualizováno 23. 2.

Můžeme říci, že se Evan Blass činí v tento čas, jelikož jsme se dočkali dalšího úniku z jeho strany. Minule jsme dostali méně kvalitní tiskové rendery, nyní zde máme kompletní podobu černé varianty Huawei P10.

Aktualizováno 16. 2.

Odhalení obou nových modelů se rychle blíží a předčasný pohled na menší z nich nám zajistil Evan Blass, který na Twitteru dnes ráno zveřejnil rendery Huawei P10 ve třech barevných variantách. Jedná se o modrou, zlatou a rovněž netypyckou zelenou. Modrá je poslední dobou čím dál častější, a tak je možné, že Huawei nastaví nový trend se svou zelenou.

Obrázek nám dává lepší představu o celkové podobě. Zepředu P10 trochu připomíná iPhone, především tvarem a vrchním rámečkem. Naopak spodní rámeček díky oválné čtečce působí jako okopírovaný od Samsungu, ale více se podobá ultrasonické čtečce, kterou použilo Xiaomi u modelu Mi 5s.

Záda jsou patrně hliníková a co se vzhledu týče, jde o trochu nudnější podívanou. Až na vrchní, sklem krytý, proužek s dvojicí fotoaparátů, bleskem a označením Leica jsou záda prázdná, o něco níže je jen logo výrobce. Také si lze všimnout zahnutého anténního předělu, který kopíruje hranu přístroje.

Do představení zbývá 10 dnů a je možné, že se do té doby ještě nějakých úniků dočkáme. Dle dosavadních renderů a údajných fotografií to ale vypadá, že z hlediska designu se žádná revoluce nekoná.

Aktualizováno 13. 2.

K představení novinek od Huawei dojde 26. 2. 2017 na veletrhu MWC, což potvrzuje nové video. To také prozrazuje použití duálních foťáků.

Kromě toho se objevují specifikace potvrzující předchozí spekulace, ale tentokrát jsou zde náznaky, že bychom se mohli dočkat ještě vybavenější verze. Hlavní rozdíly budou v pamětích. Konkrétně by se měla objevit verze s 8 GB RAM a 256GB úložištěm. Pakliže připočítáme ještě microSD kartu, mohlo by takové zařízení obsahovat až 512 GB prostoru pro data.

Aktualizováno 5. 2.

Společnost Huawei by měla letošní novinky představit na veletrhu MWC v Barceloně. Jak už bývá zvykem, ještě před oficiální událostí se objevují nejrůznější informace, přičemž se nyní ukazují možné varianty a ceny. Konkrétně bychom se měli dočkat 3 verzí Huawei P10 a dvou variant Huawei P10 Plus.

  • Huawei P10
    • 4 GB RAM, 32GB úložiště – 3488 juanů (~ 12 700 Kč)
    • 4 GB RAM, 64GB úložiště – 4088 juanů (~ 14 900 Kč)
    • 6 GB RAM, 128GB úložiště – 4688 juanů (~ 17 100 Kč)
  • Huawei P10 Plus
    • 4 GB RAM, 64GB úložiště – 4988 juanů (~ 18 200 Kč)
    • 6 GB RAM, 128GB úložiště – 5688 juanů (~ 20 700 Kč)

Ceny jako takové můžeme brát orientačně. V naší zemi budou rozhodně větší a třeba základní model by zde mohl stát takřka 15 000 Kč. Je tak evidentní, že se Huawei nesnaží udržet původní strategii nízké ceny a nebojí se nasadit laťko trochu výš. Nejvybavenější varianta se tak bude rovnat jiným top modelům jako třeba Galaxy S8.

Původní článek 1. 2.

Ke konci loňského roku jsme informovali o připravovaném Huawei P10, jehož podoba tehdy unikla a začalo se spekulovat o termínu představení. Nyní se v Číně objevily rendery jeho vyšší verze, Huawei P10 Plus. Nebude ale větší, nýbrž o něco lépe vybavený než klasický Huawei P10.

Designem si budou obě novinky velice podobné a rozdíly tedy nalezneme převážně uvnitř. Zvláštností je, že u P10 Plus nalezneme kromě tlačítka pod displejem i čtečku na zádech telefonu. U Huawei P10 by přitom čtečka měla být integrována právě v předním domovském tlačítku.

Nabízí se tedy otázka, proč u vyšší varianty Huawei zvolil toto nestandardní řešení. Pokud se tato podoba potvrdí, bude tlačítko sloužit opravdu jen jako tlačítko. Nebo se Huawei rozhodl pro zvláštní experiment a nabídne uživatelům díky čtečkám na obou stranách možnost volby. O tom lze ale jen spekulovat.

Oproti P10 nabídne verze Plus navíc zahnutý displej a nad ním i další senzor. S největší pravděpodobností půjde o čtečku oční duhovky, kterou již v minulosti dostaly mobily Lumia 950/950XL, Galaxy Note 7 a setkat bychom se s ní měli i u Galaxy S8. Zajímavě řešené je pak uspořádání prvků na zadní straně u fotoaparátu, kde senzor s laserovým ostřením obklopuje kruhový LED blesk.

Současné spekulace pracují i s informací, že podobně jako například Huawei Mate 9 Pro bude i Huawei P10 Plus dostupný jen na vybraných trzích. Více bychom se měli dozvědět na veletrhu MWC, kde bude jak Huawei P10, tak Huawei P10 Plus představen. Cenu lze jen těžko odhadovat, ale rozhodně se nebude jednat o malou částku, jelikož cena P10 by měla činit 699 dolarů.

Předpokládané specifikace:

  • 5,5″ zahnutý QHD (2560 x 1440) AMOLED displej
  • Osmijádrový procesor Huawei Kirin 960 s grafikou Mali G71
  • 6/8 GB RAM
  • 128/256GB úložiště, podpora microSD karet
  • Android 7.0 Nougat s EMUI 5.0
  • Hybird Dual SIM (nano SIM + nano SIM / microSD)
  • 20MPx (monochromatický) + 12MPx (RGB) duální fotoaparát s optikou Leic, světelnost f/2.0, kruhový blesk, laserové ostření, OIS
  • 8MPx přední fotoaparát, světelnost f/1.9
  • Čtečka otisků prstů, čtečka oční duhovky
  • 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS, NFC
  • 3,650mAh baterie s rychlonabíjením

Zdroje: twitter.com, gsmarena.com, fonearena.com, phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Josef Pokorny

24. 2. 2017, 8:45

uš to stěmi cenamai telefonů vážně přeháněj musel bych tady brát tak 80tisíc abych to koupil

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat