Dotekomanie.cz

Samsung Galaxy S8 zřejmě už v únoru

Samsung Galaxy Note 7 se dá považovat za fiasko tohoto výrobce, jelikož i opravená verze má problémy s bateriemi. Avšak během této doby se začaly objevovat spekulace kolem nadcházejícího top modelu Galaxy S8. První zmínky naznačovaly, že specifikace budou přímo ohromující, ale nyní zde máme náznaky střídmější a věrohodnější.

Výraznou změnou má být absence hardwarového tlačítka HOME pod displejem. Otázkou je, jestli dojde k odstranění tohoto prvku, kde bude umístěna čtečka otisků prstů. Je možné, že by se Samsung rozhodl pro integraci přímo pod displej, což by mohlo naznačovat v použití ultrasonické čtečky od Qualcommu. Změna má být ve prospěch displeje, který pravděpodobně bude nabízet rozlišení 2K, ale jsou zde náznaky, že by se mohlo jednat o 4K panel.

Další posun se má odehrát u zadního foťáku. Pravděpodobně se dočkáme rovnou dvou senzorů a dle spekulací se tak chce Samsung přiblížit kvalitou snímků k DSLR (zrcadlovky). Hlavní předností nemají být speciální efekty jako bokeh nebo něco podobného. Má se zaměřit na lepší vlastni i při zhoršených světelných podmínek.

Dále se předpokládá použití zatím nepředstaveného procesoru Snapdragon 830 s 3 GHz. Měla by být k dispozici i verze s Exynos 8895, přičemž pro oba má být použita 10nm výrobní technologie.

Nejnovější informace naznačují, že by samotné představení mělo proběhnout den před zahájením mobilního veletrhu MWC, konkrétně 26. února 2017. Do té doby se zajisté objeví další úniky a spekulace. Uvidíme, jestli se tento první nástřel potvrdí.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Exit mobile version