Dotekomanie.cz

Nová funkce „Nástěnka“ v Google Now

Na posledním Google I/O jsme mohli vidět, co má Google v plánu do budoucna. Respektive tu část, s níž se chce předvést před miliardami uživatelů na internetu. Jednou z částí, možná i tou nejhlavnější, je pomocník Assistant, což by měla být konkurence Siri od Applu a lepší verze dosavadního nástroje Google Now. Postupně tak vidíme nové funkce přicházející směrem k nám, ovšem dostupné informace jsou poněkud záhadnějšího rázu.

Poměrně nedávno jsme například dostali Chytré karty Na Dotek v češtině. A nyní se dostávají do redakcí snímky obrazovek, jež ukazují úplně novou funkcionalitu, co se Google Now týká. Jedná se o dva nové taby, pojmenované „Domov“ a „Nástěnka“. V prvním tabu najdeme to, co doposud v celém Google Now bylo a stále je.

Ovšem druhý zmíněný tab, tzv. „Nástěnka“, je menší záhadou pro nejednoho uživatele. Dle dosavadních zpráv známe následující. Funkce by měla být, minimálně prozatím, dostupná jen pro Nexus launcher – je možné, že Google nechce, aby veřejnost viděla, k čemu vývojáři směřují. Ale stejně tak lze říci, že gigant plánuje omezit možnost rozšíření pouze pro svá referenční zařízení. Což může mnohé zklamat.

Proč tato možnost připadá v úvahu? O Nástěnce totiž kolují informace, že její obsah je jakým si sjednocením celé aktivity uživatele. Například zobrazení vašeho denního plánu, nepřečtených emailů a dalších informací s vámi spojených. To je ovšem v podstatě definice Google Assistant, a to může vést k výše zmíněnému závěru. Je však příliš brzy na to, abychom předpokládali plány samotného Googlu. Je jisté, že vše se zavčasu dozvíme.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version