Dotekomanie.cz

Google pracuje na upravitelné navigační liště v Androidu

Systém Android je mnohými oblíbený zejména díky možnostem úprav, modifikacím a změn, které si může udělat sám uživatel. Některé vymoženosti lze získat obyčejnou aplikací, pro jiné musíte jít cestou rootu.

Pokud chcete změnit tlačítka v navigační liště, tak nyní máte jen málo možností. Ze vše dostupných mohu doporučit Xposed. Avšak nyní se opět ukazuje, že pro takovou změnu nebudeme muset provádět těžké zásahy do systému.

 

V aktuální verzi Androidu 7.0 se skrývá možnost pro úpravu navigační lišty, která nabízí skutečně mnoho možností. Nejenže si můžete pohrát s uspořádáním tlačítek, ale také lze přidat další. Na obrázcích výše můžete vidět jednoduché ovlivnění pořadí s náhledem, jak vše bude vypadat.

Je možné také vybrat další tlačítka, která jsou v nabídce. Lze si také vytvořit jedno specifické, na které navážete další možnost. Kromě toho lze také změnit rozložení pomocí jednoduchého posuvníku.

 

No a nyní ta smutná zpráva. Tato novinka je ukryta v sekci Nástroj na ladění uživatelského rozhraní systému. Bohužel není nativně dostupná. Pořízené snímky obrazovek bylo možné udělat až po zásahu vývojářem. Zatím není možnost, jak toto aktivovat na zařízeních s Androidem 7.0.

Spekuluje se, že by se tato funkcionalita mohla objevit v další verzi systému, která bude dostupná za tři měsíce. Případně se novinky dočkáme až v rámci Androidu O.

Aktualizováno

Pokud jste zkušení ve flashování Androidu, tak si už můžete tuto novinku vyzkoušet. Na XDA se totiž objevila modifikace, která zpřístupní možnost upravení navigační lišty.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version