Dotekomanie.cz

Google Allo nabídne šifrování či soukromé konverzace

allo

Aplikace Google Duo je již venku a můžeme si ji libovolně vyzkoušet bez jakýchkoliv problémů. Nicméně toto léto by ještě měl přijít „parťák“ s názvem Allo. Google bohužel nezveřejnil jasné datum vydání aplikace, ačkoliv se nyní, díky redaktorům Android Police, dostávají na světlo světa nejen první snímky obrazovek.

 

Tak o vezmeme hezky po pořádku. Jedna z velmi oblíbených funkcí dnešních dnů je šifrování. Není tak divu, že se dočkáme end-to-end šifrování našich konverzací, čímž se má zvýšit bezpečnost komunikace mezi uživateli. Bezpečnostních prvků je však v aplikace vícero. Například tzv. mizející zprávy. Jedná se o zprávy, jejichž viditelnost vyprší za určitou dobu – týden, den, hodina, ale i minuta, 30, 10 či 5 vteřin.

Ještě by se hodilo říci, že zatím není k dispozici odpočet pro mizející zprávy, které by informovalo uživatele, za jak dlouho zmizí. Pro opět větší bezpečí, jako by toho nebylo málo, má uživatel k dispozici též inkognito mód, v němž nejdou například pořizovat fotografie nebo spustit Google Now on Tap.

Dobrou zprávou též může být přítomnost velmi povedeného vyhledávání. To nefunguje pouze pro jednotlivé uživatele nebo konkrétní konverzace, ale na všechny. Alespoň tedy na ty „veřejné“, a ne ty tajné. Nakonec lze dodat, že uživatel může libovolně mazat zprávy. Avšak tyto zprávy zmizí pouze na straně toho, kdo je smazal.

Opět musím dodat, že prozatím nejsou zprávy o možném vydání aplikace. Můžeme tak doufat, že první informace na Google I/O budou vyplněny a my se dočkáme aplikace Allo ještě toto léto. Zatím si můžete aplikaci předregistrovat v Obchodě Play.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version