Vernee Apollo Lite – správný výběr SoC sníží spotřebu energie sponzorovaný článek

Vernee Apollo Lite – správný výběr SoC sníží spotřebu energie [sponzorovaný článek]
2016-07-31T21:44:56+02:00
• 31. 7. 2016
2

Velmi rychlý rozvoj globálního trhu s mobilními zařízeními nutí výrobce se neustále soustředit na aktuálnost a rychlý vývoj všech součástí chytrých zařízení. Zároveň je pak důležité brát v potaz různé další aspekty, jenž jsou pro následný prodej zařízení velmi důležité. Mezi ty nejdiskutovanější pak patří především spotřeba energie. V tomto ohledu jsou největšími odběrateli dvě komponenty – SoC (procesor) a displej.

0 (2)

Dnes se tak podíváme, proč by právě správný výběr SoC mohl zajistit mnohem lepší požitek, a nejen velká čísla prodejnosti. Spotřeba energie určuje, jak často bude muset uživatel dobíjet svůj telefon. Energie něco stojí, při nabíjení jeden až dvakrát denně, si rozhodně nenašetříte další peníze na dovolenou či právě nový telefon. Je tak při nejmenším žádoucí, aby procesor byl jednou z inteligentních částí.

Ptáte se proč? Zkusíme si to popsat na obrázku níže. Pokud pojedete po menším stoupání, těžší převod příliš nevadí. Při stoupání středním musí motor vynaložit více úsilí, aby se auto mohlo stále pohybovat do kopce. Při nejvyšším stoupání pak vyšší převod způsobí to, že auto už dále nevyjede. Proto je nutné zařadit převod, který bude vhodný pro dnou situaci. A velmi podobně tomu je s procesorem u chytrých zařízení.

0 (1)

Pokud poběží například 4 jádra s taktovací frekvencí 2 GHz, přičemž v danou chvíli si prohlížíte příchozí poštu nebo sociální sítě, spotřeba energie bude velká. Budete tak muset za nedlouho připojit zařízení k externí baterii nebo do elektrické sítě. V tuto chvíli by však například software měl poznat, že nejvyšší výkon SoC není zapotřebí a měl by do provozu uvést zbývající 4 jádra s taktem například 1,5 GHz.

U modelu Apollo Lite je to ještě trochu jinak. Tento telefon má k dispozici jader 10 – SoC MediaTek Helio P10. Proto software může místo dvou stupňů výkonu, mít rovnou tři. Nejnižší výkon – běžné procházení aplikací, střední výkon – hraní méně náročných her a procházení náročnějších aplikací a výkon nejvyšší – pro extrémně náročné aplikace i hry. Spotřeba energie se tak teoreticky může snížit na opravdové minimum, a to jen díky využíti softwaru. Ten si výrobce opatřil a dodává jej v opravném systému Android.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Jiří Mrázek

31. 7. 2016, 23:57

Zrovna MediaTek bych po zkušenostech nechtěl

Pavel Mareš

1. 8. 2016, 0:06

Mám ho v pár zařízeních a úplně v pohodě. Ještě ke všemu Helio P10 nebo lepší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat