Google nakupuje – LaunchKit pomůže vývojářům

Google nakupuje – LaunchKit pomůže vývojářům
2016-07-28T13:56:09+02:00
• 28. 7. 2016

No sami řekněte, která velká společnost ráda nenakupuje. Zaprvé je přeci jednodušší si někoho koupit, zadruhé pak zrušíte konkurenci, zatřetí si tím značně zjednodušíte práci. Ovšem díky těmto krokům mohou být opět šťastnější uživatelé. Google se tak opět vydal „dělat“ nám radost, též usnadnit si práci – odkoupil LaunchKit, díky čemuž se k nám dostává placená služba jako open-source.

1rTWqftRNMMR-gkX1VF7u4g

LaunchKit usnadňuje propagaci

A cože tedy dělá a je přesně LaunchKit? Jedná se o službu, která dodává vývojářům nástroje ke sledování prodeje, hodnocení a vylepšení aplikací. A to jak mobilních, tak i těch webových. Ale nenechte se splést, nejedná se o nástroje pro opravu aplikací, nýbrž k jejich lepší propagaci. Například potřebujete-li pěkné úvodní obrazovky pro svou aplikaci do Obchodu Play nebo App Storu, určitě můžete sáhnout po této službě.

S tím jsou spojeny i webové stránky. Pro ty jsou nabízeny nástroje jako vybudování a nasazení například chytrého sledování či upozornění, že vůbec nějakou aplikaci máte a chcete, aby si ji uživatel stáhl. To však není zadarmo, tedy alespoň ne varianta, po níž byste jako vývojáři měli sáhnout. Zdarma máte v podstatě velmi omezené „demo“, možnosti i funkce, jako výběr pouze z jedné platformy, dvou barev nebo omezený počet snímků obrazovky.

Soustředíme naše úsilí na vybudování mohutného vývojářského nástroje pro Google, chceme též, aby bylo vše, co jsme u LaunchKit stvořili, ještě dostupnější. K dnešnímu dni tak dáváme naše služby jako open-source projekt. Každý si tak může založit vlastní instanci našich nástrojů. Co se oficiální služby LaunchKit týká, i nadále bude dostupná pro stávající uživatele, a to po dobu 12 měsíců. Poté dojde k ukončení i této části.“ – spoluzakladatel služby LaunchKit, Brenden Mulligan

Tým LunchKit a celá služba se tak připojí ke Googlu. Konkrétně budou členové působit v Google Developer Product Group – zahrnuje Google Cloud Platform, Firebase a další služby. Naneštěstí podmínky odkoupení nejsou známé, ovšem nevylučuje se, že se je brzy nedovíme.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat