Tizen aliance řídne, čítá už jen čtyři členy

Tizen aliance řídne, čítá už jen čtyři členy
2016-06-17T15:15:48+02:00
• 17. 6. 2016
1

Tizen je platforma, která od svého počátku ušla dlouhou cestu, a i když se zprvu zdála být nadějná, postupem času upadá a nyní je to opravdu zřejmé. Ačkoliv se tak mohlo zdát, že se jedná o platformu, jež by mohla konkurovat rozsáhlým systémům jako Android a iOS, nestalo se. Dokonce nepomáhá ani to, že je platforma užívána velkými společnostmi, převážně pak v průmyslovém odvětví.

youtu.be-1z0ujQ7gU3k

Během posledních pár let sice pozitivní ohlasy byly, nicméně i ty zmizely a z aktivních členů už zbývá jen hrstka. Mezi původní členy patří tito – KT, Fujitsu, NTT Docomo, Orange Telecom, Huawei, SK Telecom, NEC a LG U +. Tento seznam se ale znatelně zkrátil jen na čtyři. Někteří, jako Fujitsu a NEC, se nadobro odpojili a jiní zůstali jen jako členové poradní rady – Huawei, KT, NTT Docomo a Orange Telecom.

Dokonce i jeden z nejaktivnějších členů, známý NTT Docomo, se stáhl do ústraní, a co se Aliance Tizen týká, nejeví žádnou aktivitu. To nechává veškerou práci jen na Intelu a Samsungu, přičemž vývoj v Aliance i tak nejde dobře. Ačkoliv tak došlo k výměně manažerů, stále se nic neděje. Dokonce už je na řadě čtvrtý, který se má pokusit zachránit potápějící se loď.

Jihokorejský gigant se však zdá býti neoblomným a Tizenu se drží, jak to jen je možné. Není to snadné a uspět ve světě, kde už technologie a systémy mají zaběhnutý řád, je přinejmenším velmi složité. I když tak gigant nasazuje Tizen, kde to jen lze, úspěch je stále v dáli, je-li tedy vůbec výrobcem viděn. K úspěchu ještě vede dlouhá, trnitá a nevyšlapaná cesta, kterou je nutno projít, a zda se vůbec podaří dosáhnout nějakého, byť malého, vítězství, není jasné snad nikomu.

Už zbývá jen čekat a pozorovat, jak se systém pomalu potápí / škrábe na vrchol. Náhoda přeje odvážným a Samsung i Intel mají dostatek financí i motivace na trhu zabodovat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Petr Hošek

17. 6. 2016, 18:15

Ještě včera se psalo jak je tizen dobrý a že Samsung k němu přejde úplně a najednou jde do kopru, divný ne?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat