Mimpi Dreams – recenze české plošinovky

Mimpi Dreams – recenze české plošinovky
2016-04-12T07:55:38+02:00
• 12. 4. 2016

Letošní jaro je ve znamení českých her a doufám, že se během roku ještě jejich zastoupení na mobilní platformě rozšíří. Jsem rád, že domácí studia neustávají pozadu a snaží se prosadit na stále rostoucí platformě, u které nemusí mít studio milionový rozpočet.

Dobré zpracování, ne však všude

Hře musím pochválit minimalistické grafické zpracování se spoustou dobře propracovaných animací. I menu hry a nastavení je dobře zpracované a dobře se v něm orientuje. Horší to je však v případě soundtracku, který ve hře není téměř vůbec. Ambientní hudební podkreslení by hře vůbec neškodilo a skvěle by se hodilo ke grafickému zpracování. Během hraní tak na mě hra působila trochu strohým dojmem. Hra obsahuje 3 sloty, a tak v případě, že půjčíte telefon či tablet ratolesti, nemusíte mít strach o svůj postup ve hře.

mimpi_dreams (9)

Během hraní jsem narazil na jednu část, u které mě zarazilo, že se obrazovka oddálila natolik, že jsem měl problém vůbec vidět herní postavu. Při pokusu o pinch-to-zoom jsem tvrdě narazil, a tak jsem to musel vydržet a onu část levelu překonat. Ovšem u budoucích aktualizací bych tuto možnost očekával. Hra asi není stavěná na zařízení s malou uhlopříčkou. Další, co osobně považuji za problém, je nemožnost si upravit ovládací prvky.

mimpi_dreams (4) mimpi_dreams (5) mimpi_dreams (6)

mimpi_dreams (1)

Je ta hra zdarma, nebo to je demoverze?

Hra je ke stažení zdarma, avšak při prvních pár minutách hraní zjistíte, že free verze neobsahuje takřka nic. Máte možnost hrou projít bez jediného checkpointu a máte tak jen jeden život. Nezáleží, na které úrovni jste. Pokud zemřete, vracíte se na úplný začátek, a to i v případě, že hru ukončíte. Dá se tedy říct, že free verze Mimpi Dreams je hardcore obtížností. Hra má pozvolné tempo, aby zaujala, musí se hráč prokousat minimálně do druhé či třetí úrovně, což se může stát velmi obtížným. Hra tedy přímo vybízí ke koupi za bezmála 73,- Kč.

mimpi_dreams (7) mimpi_dreams (8) mimpi_dreams (10)

Hra je k dostání nejen v obchodech Google Play a App Store, ale i na Steamu a Mac App Store. Hra také obsahuje funkci Everyplay od Unity, která hráčům umožní nahrávat svůj výkon přímo, aniž by musel mít staženou jinou aplikaci pro nahrávání obrazovky. Pro sdílení je však nutné se registrovat. Oproti jiným programům pro nahrávání obrazovky chybí Everyplay možnost nastavení videa. Takže spíš se jedná o zajímavost než o praktickou funkci.

Závěrečné hodnocení

Hra je pěkně graficky zpracovaná, je nápaditá a má potenciál. Ovšem zde chvála končí. Českou hru bez češtiny bych ještě oželil, hlavně v případě Mimpi, jelikož dlouhé rozhovory zde nejsou a komunikace je suplovaná piktogramy. Ale absence soundtracku mě zklamala, jelikož si myslím, že hudební podkreslení tvoří důležitou složku hry. Hra si zasloužila 4 z 5 bodů.

 

logo-app Mimpi Dreams Silicon Jelly Zdarma ANDROID logo-app Mimpi Dreams Developer Zdarma iOS

Zdroje: developers.everyplay.com, mimpi-dreams.com, siliconjelly.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Wetter

Androiďák se zájmem o mobilní technologie všeho druhu. Jsem nadšenec převážně mobilních her, ale nebráním se i jiným herním platformám.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat