Modulární komponenty pro LG G5

Modulární komponenty pro LG G5
2016-02-21T20:45:25+02:00
• 21. 2. 2016

Prezentace LG na konferenci MWC je za námi a nyní je důležité se ohlédnout zpět za novinkami, které doprovázely představení top modelu pro rok 2016 s názvem G5. Společnost LG se na chytré zařízení jako takové podívalo trochu jinak a nám tedy nezbývá nic jiného, že to společně trochu rozebrat a podívat se, proč vzniklo takové haló kvůli novému projektu „LG Friends“.

youtu.be-y5Aj3mEvCa4

Na snímku výše můžeme vidět pár zásadních zařízení, které v tomto projektu hrají roli, tedy nesmíme počítat hopsající kočičku. V LG Friends jde o využití nové modularity telefonu G5. U něj nově uživatel může vyměnit spodní část a nahradit ji – na seznamu je například větší baterie, externí kamera (respektive hardware pro vestavěnou kameru) či LG Hi-Fi Plus. Díky poslední komponentě si můžete užít kvalitního poslechu audia – hudby, videí či filmů.

Jako přístroje zde máme brýle pro virtuální realitu, 360° mini kamerku a speciálního robota, jehož můžete libovolně ovládat skrze váš chytrý telefon. Konektivitu k těmto součástkám a zařízením tak zajišťuje port 3,5mm jack, Wi-Fi s nejnovějším standardem 802.11 ac a Bluetooth ve verzi 4.2. Jak lze samotné komponenty měnit? Stačí je vysunout – samozřejmě zařízení by mělo být vypnuté, vzít druhou součástku a tu do telefonu zasunout.

nexus2cee_DSC01339 nexus2cee_DSC01348 nexus2cee_DSC01358 nexus2cee_DSC01359 nexus2cee_DSC01360 nexus2cee_DSC01370

V podstatě v tom není nic náročného, avšak pár háčků zde najít můžeme. Už první má myšlenka byla mechanické opotřebení. Nejsem si jist, jak tohle v LG chytré hlavy vyřešily, ale pokud budete den co den oddělávat kryt vašeho zařízení, vnitřní úchytky krytu jsou během chvilky zlomené, no zkrátka rozbité. Co teprve, pokud se někdo bude snažit vložit modul obráceně. S podobným problémem se potýkal Samsung se stylusem u Galaxy Note 5.

Za druhé je dobré se zamyslet nad cenou dodatečných komponent či zařízení a nad jejich přínosem pro váš každodenní život. Už jen cenovka modelu G5 pravděpodobně nebude nízko.

lg-g5-4

Za sebe mohu říci, že jsem nadšen z pokroku LG, jelikož něco podobného na trhu není a korejský výrobce si dal poměrně záležet. Bohužel to vidím spíše na revoluci, než evoluci. Jedná se o velmi dobrý koncept, který však své uplatnění bude hledat jen horko těžko. Záleží však, zda LG svolí třetím stranám vyrábět komponenty a další zařízení. O funkčnosti toho zatím též víme jen nezbytné minimum a musíme si počkat na řádné recenze.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat