Zhlédněte, proč byste se měli vyvarovat levných nabíječek

Zhlédněte, proč byste se měli vyvarovat levných nabíječek
2016-01-22T09:20:13+02:00
• 22. 1. 2016
7

Každý člověk, který patří mezi smrtelníky s omezeným rozpočtem, má v hlavě zakódováno, že by měl šetřit.

Snímek obrazovky (6)

Často lidé šetří i na takových věcech, jako jsou mobilní nabíječky. Nejedná se o příliš dobrý nápad, protože nabíječky nechávají uživatelé často v zásuvce i po odpojení zařízení a může dojít k požáru. Jedním z příkladů, kdy se uživatel snažil ušetřit pár korun, je ten, když chtěl ustaraný páníček kočky a psa zjistit, co jeho mazlíci vlastně dělají v jeho nepřítomnosti doma.

Video je vskutku ukázkové, proč neušetřit pár korun, protože následně dojde ke škodě, která ušetřené peníze předčí mnohatisíckrát. Takovéto nabíječky a levné neoriginální příslušenství nemají často žádné kontroly kvality a o použitých nekvalitních součástkách uvnitř nemluvě.

Nemá cenu dále vykládat, zhlédněte ponaučení sami.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Vladimír Nerud

23. 1. 2016, 11:40

Video je o tom, že by se neměly nechávat nabíječky v zásuvce, když nejste doma. A taky, že 60k lidí v Británii přišlo o domácího mazlíka v důsledku požáru el. přístroje. O kvalitě nabíječek či dokonce kabelů tam není žádná zmínka. Trochu tedy nechápu, voco autorovi gou a proč do toho motá „levné“ nabíječky. Jak praví Felix Holzmann – buď jsem blbej já, nebo ona…
Ale vážně – on nějaký spínaný zdroj je dnes prakticky v každém přístroji, co mám strčený do zásuvky nn, a pokud je v režimu Stand-by, hrozí stejné nebezpečí, jako u nabíječky. Pro všechna zřízení platí tedy to stejné – když je nepoužíváme, vytáhnout ze sítě!

edit: používám různé zdroje a nabíječe modelářské a jiné (levné, od číňana) mnoho let bez problémů. Kolegovi vyhořela \“značková\“ nabíječka Samsung.

Milan Strnadel

22. 1. 2016, 11:46

Nejlepší kabely a adaptery maji Nokie a Motoroly. Teda mely…. Kdyz existovaly :-D

Lukáš Vála

22. 1. 2016, 9:53

snad se netýká kabelů.. adaptéry mám oreginal od různých značek a všechny fungují ale kočky usoudili že USB to Micro USB jsou fajn žužlatko.. tak mi přijde zbytečný za kabel dát 300 když z aliexpressu stojí 1 dolar.. tak doufám že na kabelu se nedá s prominutím nic dom.dat.. ať vás síla provází

Dá. Ten levnej kabel z Aliexpressu bude nabíjet několikanásobně pomaleji.

Zdeněk Halamík

23. 1. 2016, 8:25

přesně tak, koupil jsem dříve hodně levných kabliků a rozdíly jsou fakt velké. u těch krátkých (do 60cm)to není tak znatelné, ale u delších jde ten nabíjecí proud třeba na polovinu, někdy i míň = 2x delší doba nabíjení. kdo si to chce otestovat, tak se dá cca za 2$ koupit měřák který zapojíte mezi nabíječku a kablík a ukáže vám aktuální napětí a proud.

A nebo nainstalovat aplikaci Ampere.

Libor Foltýnek

22. 1. 2016, 10:25

Originál Samsung kabely stojí kolem 55 Kč a jsou zatím asi nejlepší, co jsem potkal. Nejde jen o kabel, ale i o koncovku. Přece jen bych nerad kabelem za 30 Kč zničil konektor v telefonu za 20 KKč

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat