Dotekomanie.cz

Tipy na mobily kolem 4 000 Kč #Vánoce2015

Blíží se nákupní horečka a kde kdo bude vybírat vhodný mobilní telefon pod stromeček. I letos jsme se rozhodli dát hlavy dohromady a vybrat několik zástupců z každé kategorie. Jako první redaktoři vybírali levnější smartphony, jejichž cena nezrujnuje domácí rozpočet, ale na druhou stranu pořídíte solidní mobilní telefon. Jestliže jste jiného názoru, podělte se s ostatními v komentářích.

Goclever Insignia 550i

Doporučuje: Antonín Horňáček

Nenechte se hned v úvod odradit polským výrobcem, neboť jaký chytrý telefon za cenu okolo 4 000 Kč vám nabídne takovou výbavu jako právě ten mnou doporučovaný. Za vše hovoří obrovský Full HD displej s velmi tenkými rámečky po stranách, kvalitní hardware v čele s výkonným osmijádrem a 2GB RAM pamětí nebo 13MPx fotoaparát podávající až neobvykle solidní výsledky.

Do not také hraje OGS technologie u předního panelu, funkce dual-SIM či podpora paměťových microSD karet. Pokud oželíte absenci sítí 4. generace, nejistou budoucnost aktualizací systému a průměrnou baterii, tak bych rozhodně neváhal koupě.

Coolpad Porto

Doporučuje: Miroslav Růžička

Na český trh nedávno vstoupil nový hráč se jménem Coolpad a přinesl hned dva modely. V redakci nás zaujal menší model s názvem Porto. Ten nabízí totiž především tenké a lehké tělo, díky čemuž velmi dobře padne do ruky. Displej má ideální úhlopříčku 4,7 palce s dostačujícím rozlišením qHD. Potěší pak nejaktuálnější dobře odladěný Android 5.1 doplněný o nadstavbu výrobce.

Menším mínusem může být baterie o kapacitě 1800 mAh, která je ale průměrná – jeden den. Uvnitř tepe klasický Snapdragon 410 a paměť RAM činí 1 GB, což méně náročným bude stačit. Vnitřní úložiště má 8 GB a naštěstí ho lze rozšířit pomocí microSD karty. K dispozici je i infraport k ovládání domácí elektroniky.

Lenovo A6000

Doporučuje: Ondřej Božek

Když se řekne Lenovo, všechny snad napadne počítačový gigant. Ovšem už od minulého roku se začalo Lenovo více a více připravovat na svůj vstup do světa mobilní techniky. Levnější zařízení Lenovo A6000 nenabídne sice nejlepší vzhled a také nejluxusnější materiály, ovšem vnitřnostmi se pochlubit může. Zařízení vám nabídne 5″ TFT IPS displej s HD rozlišením. Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410, kterému sekunduje dostačujicí 1GB RAM. Vnitřní úložiště dosahuje kapacity 8 GB, ale k dispozici najdeme i slot na microSD karty, kde si svou paměť můžete rozšířit o dalších 32 GB.

Na zadní straně zařízení najdeme 8MPx fotoaparát s jednodiodovým bleskem. Skvělý zvuk nám doplní vyladěné reproduktory Dolby Audio, které se také nachází na zadní straně telefonu. K tomu všemu můžeme připočítat také připojení k LTE sítím, což v dnešní době není vůbec k zahození. Nakonec k baterii, která má kapacitu 2300 mAh, což by mělo plně vystačit na celý den používání.

ASUS ZenFone 5

Doporučuje: Pavel Mareš

Společnost ASUS dnes patří mezi nejznámější výrobce, co se týká mobilního odvětví. V minulosti již měla pár dobrých chytrých telefonů, mezi něž bych určitě zařadil i model ZenFone 5 (recenze). Sám o sobě představuje velmi dobrý počin, jenž cílí na obyčejné uživatele. Dopřeje jim dostatečný výkon, fotoaparát s velkými možnostmi a v neposlední řadě rozmanitou nástavbu ZenUI nad Androidem 5.0.2 Lollipop.

Uživatel tak má k dispozici 5palcový HD displej, 2GHz procesor od Intelu, 2GB operační paměť, 8MPx zadní fotoaparát a interní úložiště až o kapacitě 32 GB – samozřejmostí je možnost rozšíření pomocí microSD karty. Vadami na kráse je pak menší kapacita baterie, která činí 2110 mAh a absence podpory LTE sítí.

Lumia 532

Doporučuje: David Pilař

Sehnat levný telefon, který dobře vypadá a zároveň nezklame po hardwarové stránce, je celkem obtížný úkol. Lumia 532 zaujme designem na první pohled především ve svých zářivých barvách, zelené a oranžové, které nelze jen tak přehlédnout. Jedná se sice o obyčejný plast, ale i přes to je konstrukce kvalitní. Hardwarově sice telefon v ničem příliš nevyniká, ve své cenové kategorii však může směle konkurovat kdejakému Androidu. I přes pouhý 1 GB paměti RAM si dokáže telefon se systémem i aplikacemi bez problému poradit. Bezesporu jednou z největších výhod Lumie 532 je potom výdrž baterie, ta dokáže na jedno nabití přežít i dva dny.

Exit mobile version