Své novinky s Windows 10 ukázal také Acer

Své novinky s Windows 10 ukázal také Acer
2015-10-13T16:20:18+02:00
• 13. 10. 2015

V pondělí ráno pořádal Acer tiskovou konferenci, při které, stejně jako Microsoft minulý týden, ukázal nová zařízení, jejichž dominantními prvky jsou nové procesory Skylake od Intelu a operační systém Windows 10, který se díky své snadné dostupnosti stále rychle šíří mezi více a více uživatelů. O úzké spolupráci mezi Microsoftem a výrobci svědčí i to, že na většině tiskových konferencí se objevují i zástupci redmondské společnosti, až do Tchaj-wanu přicestoval právě na konferenci Aceru Terry Myerson, viceprezident Microsoftu pro Windows a zařízení.

acerwindows10

Acer s novinkami vůbec nešetřil a ukázal rovnou šest produktů, z nichž každý dokáže něčím zaujmout. Většina z nich jsou však pouze inovované současné modely. Jako první přišel na řadu telefon Jade Primo, který byl poprvé představen již na veletrhu IFA a věnovali jsme mu samostatný článek.

acer-jade-primo-continuum

Acer Jade Primo

Pouze mírného vylepšení se dočká all-in-one Acer Aspire U5, který se již nyní prodává. V nové verzi bude obohacen samozřejmě o systém Windows 10 a navíc dostane RealSense kameru, díky které se lze do počítače přihlásit skenem obličeje pomocí Windows Hello.

Acer_Aspire_U5_Dotekomanie

Velmi podobné to bude u modelů Acer Aspire R13 a Acer Aspire V5 Nitro, které se dočkají v podstatě pouze nového systému a procesorů Skylake. Novou verzi modelu Aspire R13 pak poznáme při pozornějším pohledu, obsahuje totiž nové USB-C.

Acer_Aspire_R13_Dotekomanie Acer_Aspire_V_Nitro_Dotekomanie

Jiné už to je u Acer Aspire R14, což je sice model, který se již prodává, dočká se však výraznějších změn a vylepšení, především konstrukčních. Jedná se o konvertibl, takže lze displej překlápět o 360 stupňů. Konstrukce je nyní tenčí, lehčí a pevnější, váha činí 1,9 kg a tloušťka pouhých 15,5 mm. Výkon samozřejmě obstarávají nové procesory Skylake od Intelu, paměť RAM může mít až 8 GB, úložiště je typu SSD a připojíte se taktéž na Wi-Fi 802.11ac. Na trh by se měl dostat na přelomu října a listopadu za cenu přibližně 21 700 Kč.

Acer_Aspire_R14_Dotekomanie

Úplnou novinkou je potom all-in-one Acer Z3-700, jehož 17palcový dotykový displej spolu s integrovanou baterií umožňují po zaklopení podpůrných nožek proměnit tento počítač v obří tablet. Na baterii je pak schopen vydržet až pět hodin.

Acer_Aspire_Z_Dotekomanie

Jinak se jedná o průměrný počítač s průměrnou výbavou, u procesorů bude na výběr buď Pentium N3700 nebo Celeron N3150, paměť RAM se vyšplhá maximálně na 8 GB a základní úložiště poskytne 500 GB na klasickém HDD. Za příplatek lze dokoupit 256 GB SSD. Cena je přijatelná, přibližně 16 300 Kč.

Zdroje: winbeta.org, microsoft-news.com, microsoft-news.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat