Apple okopíroval náš design, tvrdí HTC

Apple okopíroval náš design, tvrdí HTC
2015-10-23T15:20:08+02:00
• 23. 10. 2015
2

Po představení nového HTC One A9 se na internetu strhla diskuze, že HTC okopírovalo design nového iPhonu. Toto tvrzení se samozřejmě tchajvanské společnosti nelíbilo a tak se k tomu vyjádřilo. Její tvrzení je zajímavé, totiž prý Apple okopíroval je. A z části má také pravdu.

DSC_5999.0 oo10-20_1036tt.0

Konkrétně Jack Tong, president HTC North Asia, řekl, že oni nekopírují, že přišli s celo-kovovou konstrukcí již v roce 2013 s modelem HTC One M7. Dále pak zmínil, že je to právě Apple, kdo od nich okopíroval konstrukci antény na zadní straně. Tím má tedy na mysli plastové proužky v kovovém těle. Nakonec pak Jack dodal, že model A9 je tenčí a lehčí a jedná se o evoluci, přičemž oni nikoho nekopírují.

Musíme mu dát z části za pravdu. Na druhou stranu, to že Apple použil také kovovou konstrukci, to nelze považovat za kopírování. iPhone vypadá odlišně než HTC One M7/M8/M9. Jen při řešení antén se možná inženýři Applu trochu mohli u HTC inspirovat. Pokud ale nyní postavíte vedle sebe iPhone 6/6s a novinku HTC One A9 zejména pak zezadu, tak neznalé oko si může smartphony z dálky zaměnit. K tomu i samotný CEO HTC dodal, že právě model A9 může být skvělá alternativa pro telefony kalifornské společnosti.

htconea9-4.0

Zdroje: androidspin.com, theverge.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

A ze předu vypadá A9 jako Samsung :-D:-D:-D:-D

je to pravda

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat