Apple shrábl 92 procent zisku ze všech mobilních telefonů

Apple shrábl 92 procent zisku ze všech mobilních telefonů
2015-07-14T15:06:40+02:00
• 14. 7. 2015
1

Společnosti Apple se nadále daří a prodeje jsou stále velmi dobré. Díky tomu se nyní dozvídáme zajímavou statistiku. Tou je fakt, že právě tato firma z Cupertina získala v posledním čtvrtletím 92 procent zisku v celém mobilním odvětví. Další v pořadí je pak společnost Samsung, která shrábla také zajímavý podíl. Ostatní výrobci na tom ale tak dobře již nejsou.

iphon

Celosvětově však Apple prodá méně než pětinu všech smartphonů. Je tedy jasně vidět, že průměrná cenovka iPhonu je značně vyšší a dokáže firmě přinést velmi dobrý zisk. Zatímco průměrná cena telefonu s operačním systémem Android je 185 dolarů (asi 4 500 Kč), za iPhone to je pak 659 dolarů (asi 16 200 Kč).

Za Applem se pak umístila společnost Samsung, která získala 15 procent zisku v celém odvětví. Nyní si možná říkáte, že součet těchto společností dává více než 100 procent, to je ale způsobeno údajně tím, že některé firmy přišly o mnoho peněz či zkrachovaly. Celá tato statistika pochází z The Wall Street Journal a bohužel nepočítá s firmami jako Xiaomi. To by ale nemělo údaje nějak výrazně změnit.

Applu se tak daří a na podzim pak můžeme očekávat další úspěch s modelem 6s. Minimálně samotná společnost mu věří, objednala totiž údajně největší počet zařízení za celou historii.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

nenažraný apple …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat