Yu Yuphoria – levná novinka s kovovým rámem aktualizováno

Yu Yuphoria – levná novinka s kovovým rámem [aktualizováno]
2015-05-13T12:30:57+02:00
• 12. 5. 2015

Aktualizováno 12. 5.

Právě dnes byl představen smartphone Yu Yuphoria. Rozhodně neaspiruje na hlavního konkurenta pro jiné top modely. Jeho hlavní předností je nejen samotná cena, která byla stanovena na 6999 indických rupií, což je v přepočtu 2 650 Kč.

gsmarena_001 (10)

Za tak nízkou cenu dostanete zařízení s úhlopříčkou displeje 5 palců s rozlišením 720p, což je dostačující hodnota. Zobrazovací panel je chráněn sklem Gorilla Glass 3. Přední strana je vybavena 5MPx kamerkou, na zadní najdeme 8MPx foťák.

gsmarena_002 (5)

O výkon se stará 64bitový procesor Snapdragon 410, který má k dispozici 2GB RAM. Interní úložiště nabízí jen 16 GB, ale máte možnost jej rozšířit pomocí microSD. Pro lepší poslech hudby je zakomponován audio čip Wolfson a samotný reproduktor slibuje 85+ dB. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 2230 mAh. Samotná konstrukce nabízí kovový rám. Tloušťka novinky je 8,25 mm a hmotnost se zastavila na hodnotě 170 gramů. Operační systém je Cyanogen OS 12 (Android 5.0.2). Novinka také nabízí Dual SIM a technologii LTE ( 1800/800/2600MHz).

Původní článek 11. 5.

Není to tak dlouho, co jsme pochybovali o jakémkoliv smartphonu od neznámých asijských výrobců. Avšak v poslední době dokáží nabídnout zařízení s atraktivnějším poměrem cena/výkon/kvalita. Konkrétně Micromax připravuje odhalení novinky v rámci linie Yu již 12. května.

Yu Yuphoria bude nabízet operační systém Cyanogen OS, jenž je založen na Androiodu 5.0 Lollipop. Bohužel neznáme specifikace připravovaného smartphonu. Na internet unikla jen zmínka o Snapdragonu 615. Bohužel více není známo.

Avšak sám výrobce odhaluje kvality smartphonu Yu Yuphoria ve dvou krátkých videích. První z nich je o odolnosti. Sice je natočeno jakože amatérsky, ale ukazuje, jak smartphone dokáže rozbít podlahu. To má svědčit o zvýšené odolnosti.

Druhé video již ukazuje, že bude disponovat dostatečně hlasitým reproduktorem, taktéž ve vtipném podání. Zřejmě se Micromax soustředil na zvukovou kvalitu.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat