Podpora klávesnice a myši ve Windows 10 Mobile demonstrována ve videu

Podpora klávesnice a myši ve Windows 10 Mobile demonstrována ve videu
2015-05-12T19:10:35+02:00
• 12. 5. 2015
3

O tom, že Windows 10 bude pokrokový systém, není pochyb. Jak na počítači, tak ve verzi pro telefony přinese nespočet novinek a vylepšení, z nichž jedna z nejzajímavějších je rozhraní Continuum, které umožní po připojení monitoru, klávesnice a myši proměnit telefon v téměř plnohodnotný počítač.

Continuum ale nebude jediné místo, kde klávesnici s myší využijete. Windows 10 Mobile, což je oficiální název pro mobilní verzi systému, umožní kromě klávesnic připojit buď přes Bluetooth nebo i přes USB klasickou myš, po jejímž připojení se na displeji telefonu zobrazí klasický kurzor z Windows a telefon lze následně kompletně ovládat bez použití dotyku.

Na videu je Windows 10 Mobile v sestavení 10069, jedná se o ukázku z emulátoru nejnovější verze Visual Studia. Jak lze na videu vidět, kromě kurzoru se v aplikacích zobrazí i scrollovací lišta, podobně jako v aplikacích na počítači. Při přejíždění myší nad objekty dochází také k jejich zvýraznění, aby uživatel věděl, který prvek právě ovládá. Další vychytávkou je například navigace na úvodní obrazovce pomocí šipek na klávesnici, při jejichž stisknutí se kolem dlaždic zobrazí podobný čárkovaný obrys jako u ikon na počítači. Co se kláves týče, lze využít také Page Up, Page Down, Home a End, které umožňují jednodušší procházení webových stránek v prohlížeči. Využívat lze také staré dobré klávesové zkratky pro kopírování, vyjmutí, vložení a odstranění textu. Klávesou ESC se lze pro změnu vrátit o jednu stránku zpět, nahrazuje tlačítko „zpět“ z klasického Windows Phone. Samozřejmostí je také možnost přejít na úvodní obrazovku stisknutím klávesy s logem Windows.

Vzhledem k demonstraci pomocí emulátoru není zatím jisté, které z těchto funkcí se do finální verze systému dostanou, nebo které naopak Microsoft k těm výše zmíněným ještě přidá. Jisté ale je, že tuto funkci mnoho uživatelů ocení a taktéž využije v praxi.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Lukáš Gargulák

3. 1. 2016, 12:51

Jak to prosím dopadlo? Je to už možné u nějakého windows phone? Chtěl bych tak nahradit svůj laptop, na kterém v podstatě dělám jen kancelářské věci a obchoduji max akcie a opce. Žadný day trading, kde bych potreboval krom dobre odezvy internetu i vykony PC na platformu.
Sem trochu skepticky k win 10, ale rád bych proste k telefonu pripojil mys, klavesnici a monitor. Pripadne externi disk. Emulace android predpokladam nejak pujde. Diky

Karel Schmiedberger

13. 5. 2015, 19:24

Dotykový telefon ovládaný myší a klávesnicí…? To mi připomíná vynález fosforeskujících slunečních brýlí, které lze snadno najít ve tmě.

Ladislav Polický

13. 5. 2015, 15:15

Tak to je bomba. Do roka WP převálcuje Android i iOS. Na tohle spousta lidí čekala. Jdu oprášit svou starou USB myš.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat