Aplikace vyvinuta s pomocí Samsungu pomáhá pacientům s Alzheimerovou chorobou

Aplikace vyvinuta s pomocí Samsungu pomáhá pacientům s Alzheimerovou chorobou
2015-04-30T17:30:55+02:00
• 30. 4. 2015

V řadě článků jsme vás již informovali o tom, jak chytrá zařízení mohou skutečně pomáhat lidem. Dobrovolníci ze společnosti Samsung se v Tunisku zapojili do zajímavého projektu s cílem pomoci pacientům trpícímh Alzheimerovou chorobou. Výsledkem je aplikace, kterou si zájemci mohou stáhnout na zařízení s Androidem zcela zdarma.

samsung-backup-memory

Samotný vývoj na aplikaci začal zhruba před rokem. Skupina zaměstnanců z tuniské pobočky Samsung Electronics se začala zabývat pomocí pacientům s Alzheimerovou chorobou. Členové skupiny se museli poprat především s nedostatkem času. Zatímco v současné době je Alzheimorova choroba považována za nevyléčitelnou, nedávno provedené studie ukázaly, že duševní stimulace pacientů, například v podobě připomínání minulých událostí, mohou onemocnění alespoň zpomalit.

Vytvořena tak byla aplikace Backup Memory. Aplikace využívá Bluetooth technologii a do budoucna se počítá také s využitím GPS. V případě, že se v blízkosti pacienta (okolí zhruba 10 metrů) nachází blízká osoba, aplikace zobrazí o této osobě základní informace. Pro snazší identifikaci blízké osoby je možné připojit fotografii dané osoby nebo také videosoubor. Na vývoji aplikace spolupracovala Asociace Alzheimerovy choroby v Tunisku.

V současnosti je aplikace k dispozici v angličtině a francouzštině. Již nyní ale pracuje současný tým na dalších vylepšeních Backup Memory.

logo-app Backup Memory Pixels trade Zdarma ANDROID

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat