Profit Rovio klesá o 70 % – hračky nevynáší a partnerství na dosah

Profit Rovio klesá o 70 % – hračky nevynáší a partnerství na dosah
2015-03-23T07:30:48+02:00
• 23. 3. 2015

Kdo by neznal celosvětově známou hru Angry Birds od společnosti Rovio. Avšak to není ani zdaleka vše, co fima produkuje na trhu. Má například pár dalších her, ač většina je založených na stejném principu, dále zde máme hračky, občerstvení nebo plyšové panenky.

Angry-Birds-Stella-color-art

A právě zde vzniká problém. Ačkoliv Rovio zvýšilo za rok 2014 své zisky o 16 % za hru Angry Birds, ostatní odvětví jejich produkčních plánů jsou na tom bídně. V těchto odvětvích totiž firma ztratila více než 70 % svých příjmů. Avšak nemyslete si, firma je neustále v kladných číslech a profituje „spokojeně“ dále, jen se něco málo bude muset změnit.

Film nám pomůže získat licenční podnikání zpět na jeho bývalé místo. Již vidíme dobré známky v licenčním podnikání a brzy budeme moci zveřejnit nové hlavní partnerství …

Rovio CEO Pekka Rantala mluvil s agenturou Reuters o ušlých ziscích za poslední rok. Podle něj by se vše mělo vrátit k dřívějším úspěchům hned po uvedení filmu a seriálu Angry Birds. Také byla zmíněna jistá partnerství, která by v nedaleké budoucnosti mohla vzniknout, avšak nebylo řečeno nic konkrétního.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat