Plague – alternativa pro ty, které omrzel Facebook a Google+

Plague – alternativa pro ty, které omrzel Facebook a Google+
2015-01-25T16:55:07+02:00
• 25. 1. 2015

plague-share-4

Známe to jistě všichni. Trávíme spoustu času na některé „běžné“ sociální síti, nakonec znuděně odejdeme od počítače a vlastně z toho „nic“ nemáme. Často se potom přikláníme k alternativním „obrázkovým“ sociálním sítím jako 9gag, 4chan nebo třeba Imgur. Plague chce být ještě něčím víc. Když navštívíte jejich stránky plague.io, dozvíte se, že bez mobilního zařízení máte smůlu. Aplikace je primárně určena pro chytré telefony a tablety. Z prohlížeče na počítači máte přístup maximálně k informacím a grafikám o této síti.

2015-01-25 00.05.41 2015-01-15 18.04.22 2015-01-25 00.04.45

A o co se ve zkratce jedná? Po krátké registraci účtu vás aplikace lokalizuje. Instalací do zařízení dáváte, mimo jiné, souhlas k neustálému hlášení polohy. Ta je bezpodmínečně nutná k získávání obrázkových a textových příspěvků od okolních náhodných uživatelů. A okolních doslova. Aplikace totiž vybere nejbližší „plaguery“ a pošle vám jejich příspěvky do mobilu.

V případě střední Evropy to znamená dostávat nejčastěji příspěvky z Česka, Polska a Německa. A nyní samotný systém sdílení. Pokud se vám příspěvek líbí, namísto zmáčknutí tlačítka Like jednoduše gestem, tažením nahoru, pošlete obrázek dál do světa dalším pěti náhodným lidem. Pokud si myslíte, že „nestál za to“, jednoduše jeho další šíření zastavíte tahem dolů. A vše probíhá bez sdílení jmen nebo vašich osobních údajů. Jinými slovy tak trochu jiná sociální síť.

plague2

Z mé zkušenosti mohu říct, že první dva dny mě aplikace velmi bavila. Bylo zajímavé posílat „do světa“, spíše Evropy, svoje příspěvky a čekat na to, kolik lidí je pošle dál. Mimochodem na vašem profilu vidíte, kde lidi váš příspěvek zaujal. A jestli ho šířili dál. Další dny jsem se občas na „plejgy“ dalších lidí podíval, ovšem již ne tak často. Přesto si myslím, že koncept takovéto „anonymně-zábavní sítě“ je originální a zajímavý. Určitě si Plague sami vyzkoušejte!

logo-app Plague - The Network Deep Sea Marketing S.A. Zdarma ANDROID logo-app Sola: People’s Media Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem student pražského gymnázia. Zajímá mě Android a všechno kolem něj.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat