CyanogenMod – Lollipop pro Nexus 7 LTE (2013) dříve než od Googlu

CyanogenMod – Lollipop pro Nexus 7 LTE (2013) dříve než od Googlu
2015-01-11T09:43:01+02:00
• 11. 1. 2015

Je to již několik dnů, co si majitelé různých zařízení s Androidem mohli okusit nejnovější verzi 5.0 Lollipop v podobě CyanogenMod 12. I přes to, že v minulosti jako první dostávali aktualizace majitelé zařízení Nexus, v případě Androidu 5.0 je předstihla Motorola. V současné době již poslední verzi tohoto systému obdržela většina slibovaných zařízení z řady Nexus, s výjimkou tabletů Nexus 7 2012/2013 s podporou mobilních dat.

A na tuto situaci si stěžuje mnoho uživatelů, kteří výše zmíněné verze tabletů vlastní. Google prozatím Android 5.0 pro tato zařízení nevydal. A proto se dal do práce CyanogenMod. Ten pro Nexus 7 (2013) LTE vydal nightly verzi posledního Androidu a předstihl tak právě i samotný Google. Samozřejmě je důležité myslet na to, že se nejedná o stabilní verzi, a proto ne vše může fungovat tak, jak by uživatelé očekávali. Ostatně i v samotné čisté verzi Lollipopu jsme si mohli všimnout řady chyb. Těm jsme se věnovali v našem aktualizovaném článku.

htc-desire-hd-tastes-android-5-0-lollipop-via-cyanogenmod-12-alpha-build

Jedná se nicméně o zajímavou situaci, kdy výrobce alternativní ROM předstihl v aktualizaci i samotný Google. Majitelům Nexus zařízení tak v posledních týdnech přibylo možná několik vrásek na čele, když zjistili, že ztrácí status prvních uživatelů, ke kterým se nová verze systému až doposud vždy dostala. Samozřejmě přesně nevíme, proč se Google rozhodl zdržet aktualizaci pro tyto verze tabletů. Může se jednat o problémy s kompatibilitou nebo i o jiné problémy, které nám jsou nám dosud neznámé.

Uvidíme, zda Google, i třeba pod tlakem rychlosti vývojářů z CyanogenMod, vydá v blízké době Android 5.0 i pro Nexus 7 2012/2013 s podporou mobilních dat. Pokud  však vlastníte Nexus 7 2013 s LTE a chcete okusit poslední verzi Android již nyní, můžete se obrátit na CyanogenMod a jejich nightly verzi 12.

Nejedná se o oficiální aktualizaci a instalaci CyanogenMod tak provádíte pouze na vlastní riziko. 

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat