AppDowner – snadný a rychlý downgrade aplikací

AppDowner – snadný a rychlý downgrade aplikací
2014-07-30T08:00:28+02:00
• 30. 7. 2014
3

V dnešní době se naše oblíbené aplikace mění tak rychle, že si pomalu každý půl rok musíte zvykat na novinky, jež mohou občas nepříjemně potěšit. Mně se již párkrát stalo, že vývojáři aktualizovali aplikaci bez jakéhokoliv rozmyslu, a ačkoliv nové uživatelské rozhraní bylo pěkné, funkcionalita nebyla dobrá. A právě pro tento problém vznikla aplikace AppDowner, jež vám umožní velmi jednoduše a pohodlně se vrátit k předchozí verzi aplikace, bez nijak velkých obtíží.

ubT07bK

AppDowner je velmi jednoduchá aplikace využívající script, jenž je součástí samotného Androidu. Android, sám o sobě neumožňuje downgrade aplikace na předchozí verzi, jelikož nemůže přepsat novou aplikaci její starší verzí. Samozřejmě můžeme namítnout, že Android má tlačítko „Odinstalovat aktualizace“ v nastavení, avšak to vám nemusí umožnit vrátit se na konkrétní verzi.

Poté, co jsem si uvědomil, že je možný downgrade aplikace (instalace nižší verze, oproti skutečné (vyšší) verzi aplikace) pomocí Android funkce „pm install -r -d file.apk“, jsem napsal jednoduchou aplikaci, jež vše udělá za vás. Stačí vybrat soubor aplikace a kliknout na Install APK.

Tudíž jediné, co budete potřebovat, je apk soubor vaší aplikace, jenž můžete sehnat přímo z vašeho zařízení nebo si vyhledat aktuální verzi někde na internetu. Ovšem při té druhé možnosti musíte být opatrní, odkud apk soubor berete, ne vždy je to přesně ta samá verze, jaká se nachází v Obchodu Play.

Pokud se tedy ještě někdy ocitnete v situaci, kdy se vám nový update od vývojářů vaší aplikace nebude líbit, už víte co dělat. Postup je velmi jednoduchý a rychlý. Ovšem jsou tu dva problémy, jeden menší a druhý celkem velký. Pro používání aplikace musíte mít Android 4.0 a vyšší, ale hlavně vaše zařízení musí mít ROOT, jelikož aplikace vyžaduje plný přístup k zařízení.

QR kód pro stažení aplikace a odkaz na XDA developers:

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

zdenek nejdl

13. 12. 2017, 12:21

Mnohokrát děkuji za tuto apku, vyřešila mi např. nové nehoráznosti browseru Firefox. Díky a fandím !!!! Zdenek.

Aplikace není povolena v ČR. Lze ji stáhnout jinak ne pres google play?

zdenek nejdl

13. 12. 2017, 12:23

Ano, lze.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat