Apple kupuje Beats Electronics – oficiálně aktualizováno

Apple kupuje Beats Electronics – oficiálně [aktualizováno]
2014-05-28T22:45:09+02:00
• 28. 5. 2014

Aktualizováno 28. 5.

Původní spekulace se nyní oficiálně potvrzují. Apple kupuje Beats Electonics za 3 miliardy dolarů. V hotovosti vyplatí 2,6 miliardy a zbylých 400 miliónů dolarů v akciích. Dokončení obchodu je plánováno na čtvrté fiskální čtvrtletí tohoto roku. Spoluzakladatelé Beats E. (Jimmy Iovine a Dr. Dre) získají svá křesla po boku Tima Cooka, ale neví se, jaké pozice budou přesně zastávat v Applu.

phones-1024x779

Původní článek 9. 5.

Beats Electronics můžete znát především díky společnosti HTC. Právě u jejich smartphonů jsme mohli po nějakou dobu nacházet označení Beats Audio na zadní straně. Jednalo se o softwarové vyladění zvuku, zejména s důrazem na podání basů. Kromě toho tchajvanský výrobce některé modely vybavoval i sluchátky Beats by Dr. Dre.

HTC vlastnilo většinový podíl ve společnosti Beats Electronics, ale v druhé polovině minulého roku došlo k zpětnému odprodeji. Tchajvanský výrobce tak získal 265 miliónů dolarů. Následně jsme se dočkali představení hudební služby Beats Music.

Možná se dočkáme další výrazné změny, jelikož nové spekulace naznačují, že o Beats Electronics se zajímá Apple. Nejvýznamnější zahraniční média informují o možném odkupu Applem za částku kolem 3,2 miliard dolarů. Údajně by mělo dojít k podepsání smlouvy během několika týdnů – některé zdroje hovoří už o příštím týdnu.

iphones-by-dre

Samozřejmě vzniká otázka, co by se stalo s Beats Electronics po takovém obchodu. Apple by získal poměrně významnou značku, která si našla dostatek zákazníků. Mohlo by dojít k prodeji sluchátek Beats by Dr. Dre přímo v obchodech Applu. Případně by došlo k posílení online služby iTunes Radio. Avšak nemusíme očekávat, že bychom v dohledné době uviděli na zádech iPhonů nebo iPadů logo Beats Audio.

Zdroje: thenextweb.com, plus.google.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat