Dotekomanie.cz

Plastová verze HTC One (M8) v přípravě?

Společnost HTC vkládá své naděje do úspěchu nejnovějšího top modelu HTC One (M8). Smartphone nabízí vysoké specifikace, dvojici kamer na zadní straně a prémiové zpracování. Toto vše je také příčinou, že cena se pohybuje kolem 700 dolarů ve světě – u nás osciluje kolem 17 500 Kč.

Cenou se tedy vyrovná jiným top modelům. Samozřejmě vzniká otázka, jak moc zapůsobí na zákazníky. Například musíme přihlédnout na propracovaný marketing Samsungu, který rozhodně nespoléhá na lepší materiály a snaží se lákat zájemce na bonusový obsah nebo speciální akce.

Kvůli nelehkému postavení na trhu se možná dočkáme levnější varianty HTC One (M8). S tím bude souviset razantní změna u tohoto modelu – mělo by dojít na výměnu kovu za plast. U plastové verze top modelu by tak mohla cena klesnout až o 30 %.

Web AmongTech uvádí, že plastový HTC One by mohl přijít s cenou kolem 483 dolarů. Jedná se o výrazný pokles, pokud přihlédneme na průměrnou cenu 700 dolarů. Co se týče zbylých specifikací, tak by nemělo dojít k jakékoliv změně.

Pokud by se novinka dostala na náš trh, její cena by se mohla pohybovat kolem 12 000 Kč. V tomto případě by nabízela lepší poměr ceny a výkony v porovnání s Galaxy S5. Samozřejmě se jedná jen o spekulaci a budeme si muset počkat na bližší informace. K představení by mělo údajně dojít příští měsíc.

Zdroje: gsmarena.com, amongtech.com

Exit mobile version