Plastová verze HTC One (M8) v přípravě?

Plastová verze HTC One (M8) v přípravě?
2014-04-14T09:25:50+02:00
• 14. 4. 2014

Společnost HTC vkládá své naděje do úspěchu nejnovějšího top modelu HTC One (M8). Smartphone nabízí vysoké specifikace, dvojici kamer na zadní straně a prémiové zpracování. Toto vše je také příčinou, že cena se pohybuje kolem 700 dolarů ve světě – u nás osciluje kolem 17 500 Kč.

HTC-One-M8_PerRight_Gold

Cenou se tedy vyrovná jiným top modelům. Samozřejmě vzniká otázka, jak moc zapůsobí na zákazníky. Například musíme přihlédnout na propracovaný marketing Samsungu, který rozhodně nespoléhá na lepší materiály a snaží se lákat zájemce na bonusový obsah nebo speciální akce.

Kvůli nelehkému postavení na trhu se možná dočkáme levnější varianty HTC One (M8). S tím bude souviset razantní změna u tohoto modelu – mělo by dojít na výměnu kovu za plast. U plastové verze top modelu by tak mohla cena klesnout až o 30 %.

Web AmongTech uvádí, že plastový HTC One by mohl přijít s cenou kolem 483 dolarů. Jedná se o výrazný pokles, pokud přihlédneme na průměrnou cenu 700 dolarů. Co se týče zbylých specifikací, tak by nemělo dojít k jakékoliv změně.

Pokud by se novinka dostala na náš trh, její cena by se mohla pohybovat kolem 12 000 Kč. V tomto případě by nabízela lepší poměr ceny a výkony v porovnání s Galaxy S5. Samozřejmě se jedná jen o spekulaci a budeme si muset počkat na bližší informace. K představení by mělo údajně dojít příští měsíc.

Zdroje: gsmarena.com, amongtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat