Dotekomanie.cz

Nokia vypustila novou aktualizaci pro vybrané modely Asha

Společnost Nokia při vydávání softwarových aktualizací nezapomíná na nejnižší třídu svých chytrých telefonů v produktovém portfoliu. Začátkem tohoto měsíce jste mohli být na konferenci Build svědky představení novější verze Windows Phone 8.1, a jak se zdá, ani majitelé těch nejzákladnějších modelů s platformou Asha nepřijdou nazmar. Finský výrobce pro určité modely vypustil aktualizační balíček, který přinejmenším přináší pár zajímavých novinek.

Aktualizace na verzi 1.4 je dostupná pro model Asha 230, 500, 501, 502, 503 a k její získaní stačí být připojený k internetu, poté v základním menu jít do nabídky Nastavení, kde zvolíte aktualizaci telefonu. Celý balíček byl uvolněn prostřednictvím OTA (over-the-air). Modely Asha 500, 502, 503 se mohou těšit na službu Nokia Mix Radio, která zdarma umožňuje přes stream přehrávat hudební obsah. Navíc režim offline umožňuje poslech bez nutnosti připojení k internetu.

Všechny výše zmíněné modely Asha bez rozdílu dostanou aplikaci OneDrive se 7GB uložištěm zdarma, vylepšený Fastlane, nový režim Power Saver. Aplikace fotoaparátu podporuje panoramatické záběry, hlasově navádí při pořizování selfie snímků nebo v režimu kamery najdete lepší stabilizátor obrazu. Nakonec funkce rodičovské kontroly zamířila do obchodu Nokia Store a prohlížeče Nokia Browser.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version