Dotekomanie.cz

To nej z uplynulého týdne #15 – modulární mobil, projekt Hera od Googlu a nové Snapdragony

Obchod Play posílí obranu proti klonům

Pokud se podíváme na jednotlivé obchody s aplikacemi pro mobilní zařízení, můžeme zpozorovat nemalé množství klonovaných titulů. Mnohdy dokonce nejde najít původní originální aplikaci nebo hru. Google s tím chce bojovat a první náznaky nového systému se objevují v patentové přihlášce.

GooglePlayLink

Hera od Googlu

Po projektech Butter a Svelte se zřejmě objeví další, který zatím známe jako Hera. Mělo by se jednat o částečné spojení Androidu a Chromu. Bude asi zaměřen na změnu UX (user experience). Možná je zde souvislost i s nepředstavenou verzí aplikace Kalendář.

Nové SoC Snapdragon

Společnost Qualcomm představila základní specifikace nových procesorů (SoC – System on Chip), které se objeví na trhu v příštím roce. Snapdragon 810 a 808 nabídnou 6 a 8 jader, přičemž se jedná o 64bitové modely.

Cover Lock Screen patří Twitteru

Nakupování menších projektů je stále v kurzu. Tentokrát vyšla na nákupy sociální síť známá svými charakteristickými 140 znaky. Otázka je, na co Twitter potřebuje aplikaci nabízející jiný typ zamykací obrazovky na Androidu.

Systém Android TV

Na internetu se objevily nové informace o dalším počinu Googlu. Po představení Androidu Wear máme očekávat další verzi, jenž bude určena pro chytré televize. K dispozici máme obrázky přibližující prostředí systému a několik základních informací.

Několik důvodů pro změnu iPhonu?

Apple si nechal vypracovat průzkum, z kterého plyne, po čem první kupující iPhonu 5 toužili nejvíce. Kromě větší baterie se najdou i takové položky, které by vedly spíše k představení phabletu s iOS.

LG G Watch

Jedny z prvních hodinek se systémem Android Wear se objeví až během letošního léta. LG mezitím nechalo nahlédnout jednu zahraniční redakci, jak budou vypadat v reálu. Dokonce došlo k přiblížení konečné ceny.

Facebook se zbaví zpráv/chatu u své aplikace

Výsledkem mají být dvě samostatné aplikace. Jedna bude sloužit na běžné tvoření a čtení obsahu, druhá se výhradně zaměří na komunikaci. Z toho plyne, že budete muset mít nainstalovány obě z nich, pokud budete chtít využívat Facebook naplno.

Smartphone nebo tablet vás rozpozná podle dotyku

Gesto nebo PIN na mobilním zařízení nemusí dostatečně chránit vaše soukromí. Obě varianty lze vypozorovat a následně se do smartphonu nebo tabletu dostane každý – třeba váš potomek. Systém LatentGesture by měl tento problém řešit, jelikož rozpozná autorizovanou osobu podle toho, jak pracuje se zařízením.

MDK k projektu ARA

Vývojáři a případní výrobci součástek se konečně dočkali MDK k nejnovějšímu projektu ARA, který by měl přinést na trh první modulární smartphone. Ve zveřejněných materiálech můžeme najít možné podoby zařízení, která půjdou sestavit.

iPhone 6 a spekulace

Jak už to bývá každým rokem, tak i letos se začínají objevovat první náznaky specifikací a informací o novém zařízení od Applu. V tomto případě máme očekávat rovnou dva modely, mezi kterými má být nejviditelnější rozdíl v podobě úhlopříčky displeje.

Nové, aktualizované nebo zajímavé aplikace a hry

To nej z uplynulého týdne #14 – 64bitový Android, Windows Phone 8.1 a chytré náramky

Exit mobile version