Dotekomanie.cz

Lava Iris Pro 20 – inspirováno iPhonem?

Po lednovém modelu Iris Pro 30 přichází na řadu jeho takřka identický dvojník s názvem Iris Pro 20. Společnost Lava v tomto případě provedla několik méně významných změn, které jej odlišují od zmíněného předchůdce. Ačkoliv indický výrobce nevyjadřuje žádné velké sympatie ke kalifornskému Applu, nelze si povšimnout napodobujících designových prvků, a to například v místě rámečku, umístění 3,5mm jacku na sluchátka nebo čočky zadního fotoaparátu.

Lava model Iris Pro 20 vybavil 4,7palcovým displejem zaujímajícím QHD rozlišení (960×540 pixelů). V 7,7mm těle byl ukryt čtyřjádrový procesor s taktovací frekvencí 1,2 GHz, 1GB operační paměť RAM, 4GB vnitřní paměť na uživatelská data, což v konečném součtu dosahuje na hmotnost 112 gramů. Zatímco 8megapixelový fotoaparát s dvojitou LED diodou zůstal zachován, přední kamerka se dočkala pouze VGA rozlišení.

Uživatelským prostředím bude v základu doprovázet předinstalovaný systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Ostatní výbava zahrnuje 2 000mAh baterii nebo podporu funkce dual-SIM. Na první pohled nebudou zřejmě majitele v zadní části ošizeni od nadměrného ulpívání otisků prstů. Nakonec spuštění oficiálního prodeje proběhne podle oficiálních stránek už brzy za cenu 13 999 rupií (tj. v přepočtu 4 636 Kč bez daně).

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version