Dotekomanie.cz

Desire 616 bude první osmijádro od HTC

Vlajková loď pro letošní rok s názvem One M8 má světovou premiéru za sebou a společnost HTC dokončuje práce na další novince. Už v polovině února sice unikly první informace z benchmarku AnTuTu o neznámém zařízení, ale kromě hardwarové výbavy nebylo známo nic navíc. V tomto týdnu čínské úřady díky potřebné certifikaci konečně odhalily, jak jeho podobu, tak i samotný název.

Model Desire 616 nabídne 5palcový displej s HD rozlišením. Výkon zajistí osmijádrový procesor MT6592 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,7 GHz společně s 1GB operační pamětí RAM. Telefon vyrobený z plastu dosahuje na rozměry 142 x 71,9 x 9,1 mm při hmotnosti 150 gramů. Softwarovou stránku zajišťuje platforma Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean, přičemž záda ještě doplňuje 8MPx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Desire 616 bude v prodeji k dispozici v 5 barevných provedení – černá, bílá, červená, modrá, žlutá.

Můžeme očekávat, že tchajwanský výrobce jej zřejmě představí po boku doposud nepředstaveného modelu Desire 516. Nakonec důležité informace o samotné dostupnosti nebo prodejní ceně nejsou samozřejmě prozatím známé.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version