Dotekomanie.cz

Canonical představilo hardwarové partnery pro Ubuntu Touch

Společnost Canonical představila na začátku minulého roku Ubuntu Touch, který je určen pro mobilní telefony. Doposud nebyl k dispozici smartphone, jenž by byl přímo určen pro tento systém. Mohli jsme si jej maximálně nainstalovat na vybraná zařízení, což rozhodně není nic pro běžné uživatele.

Dále jsme se dočkali kampaně pro vznik prvního oficiálního smartphonu. Bohužel skončila nezdarem, ale sama společnost Canonical se nechala slyšet, že se nejednalo o až tak velký neúspěch. Ke konci minulého roku se objevilo několik spekulací, že bychom se mohli dočkat oficiálního zařízení již v tomto roce.

Nyní Canonical přímo potvrzuje, že podepsalo dohodu s dvěma výrobci, kteří přinesou první smartphony se systémem Ubuntu Touch. Právě tato spolupráce vznikla na základě neúspěšné kampaně mobilu Ubuntu Edge.

Zajisté vás zajímá, o které firmy jde. Pokud byste čekali světové značky, možná budete zklamáni. V první případě jde o španělskou společnost „bq„. V druhé případě vás aspoň trochu potěšíme. Jde o výrobce Meizu. Právě jeho smartphone MX3 byl viděn s Ubuntu Touch na začátku tohoto roku.

Nyní je vše potvrzeno a zřejmě se dočkáme představení novinek již na konci tohoto roku. Samozřejmě bude záležet na dostupnosti, výbavě a ceně zařízení. Nemusíme předpokládat rapidní rozšíření, ale snad se takové čekání vyplatí a Ubuntu Touch si získá aspoň nějakou část trhu.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version