Dotekomanie.cz

Americká armáda vymění zařízení od BlackBerry za Samsung

Zatímco ministerstvo vnitra ve Spojených státech si zvolilo za dodavatele mobilních zařízení společnost BlackBerry a Samsung s nepatrným množství odsunul na druhou kolej, v případě ministerstva obrany, respektive americké armády a Národní bezpečnostní agentury (NSA) tomu pravděpodobně bude právě naopak. Vnitro žádá Samsung o dodání chytrých zařízení, čímž ve svých řadách vystřídá kanadské BlackBerry.

Jihokorejská společnost má dodat 7 000 chytrých telefonů a několik dalších tisíc by se mělo dočkat i NSA. Přesněji půjde o modely Galaxy Note II, kterými jen obě strany rozšířily původně uzavřenou smlouvu. Samsung tento zájem samozřejmě vítá, protože BlackBerry byl vždy o krok napřed díky většímu pocitu bezpečí.

Do budoucna tímto Samsung může získat mnohem více zakázek od těch, kteří doposud spoléhali na zařízení od BlackBerry. Ti už v loňském roce ztratili 65% podíl v podnikovém sektoru a zabírají pouze 5% část na trhu. Nicméně poslední zakázku BlackBerry nezískalo na domácí půdě, nýbrž až v daleké Indii.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version