Sony představilo Xperii Z1 Compact a Z1S

Sony představilo Xperii Z1 Compact a Z1S
2014-01-07T06:29:49+02:00
• 7. 1. 2014

Na veletrhu CES mělo svoji tiskovou konferenci samozřejmě i Sony. To představilo zmenšenou variantu Xperie Z1 s názvem Xperia Z1 Compact, jejíž specifikace již dříve unikly. Japonský výrobce také uvedl mírně vylepšenou vlajkovou loď Xperii Z1S, která se bude ze začátku prodávat exkluzivně u operátora T-mobile.

0_Xperia_Z1_Compact

Sony Xperia Z1 Compact je plnohodně zmenšená Xperia Z1 se vším všudy. Uvnitř tepe tedy čtyřjádrový Snapdragon 800 na frekvenci 2,2 GHz doplněný o 2 GB RAM. Dále zde nalezneme fotoaparát s rozlišením 20,7 MPx s fotografickým procesorem BIONZ. Displej na bázi technologie IPS LCD má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 1280×720. Jeho jemnost je stále na velmi dobré úrovni – 340 PPI. Baterie má kapacitu 2300 mAh.

Z další výbavy zde nechybí NFC a LTE. Zmenšený model si také samozřejmě zachovává odolnost vůči vniknutí vody a prachu od větší kolegyně. Xperia Z1 Compact přijde na trh s Androidem 4.3 a dorazí již následující měsíc. Cena zatím nebyla zveřejněna.

xperiaz1s8_2040_verge_super_wide xperiaz1s4_2040_verge_super_wide

Druhým představeným je pak Xperia Z1S, která je téměř totožná s původní modelem Z1. Oproti němu bude tento prodáván exkluzivně u amerického T-mobile a tak nově plně podporuje  jeho síť. Novinkou je také přesunutý 3,5mm jack na horní straně telefonu, který je nyní uprostřed. Ve všech ostatních ohledech je ale Z1S stejná. Prodej začne 22. ledna za cenu 603 dolarů. Nejedná se tak plně o nástupce, nýbrž pouze o variantu pro operátora.

Zdroj: blogs.sonymobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat